Recepten patrijs
Meer Recepten patrijs
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Patrijs uit de oven met champignonroomsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
2-3 patrijzen in delen, 250 g champignons, 2 sjalotjes of lente uitjes, verse rozemarijn, 1 dl room, 2 el bouillon, 40 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Vraag de poelier of hij de patrijzen wil verdelen. Verwarm de boter in een ovenschaal en bak hierin de patrijzen rondom bruin. Voeg de gehakte sjalotjes, de rozemarijn, de champignons in schijfjes en de bouillon toe en plaats het geheel in een voorverwarmde oven (175ºC) gedurende 10 minuten, daarna ongeveer 40 minuten op 125ºC.
Tip
Vervang boter of margarine door olijfolie en voeg ontpitte olijven toe.
Serveertip
Patrijs met champignonroomsaus, gekookte rijst en een gemengde salade.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl