Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten patrijs > Patrijs uit de oven met champignonroomsaus

Recepten patrijs

Patrijs uit de oven met champignonroomsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

2-3 patrijzen in delen, 250 g champignons, 2 sjalotjes of lente uitjes, verse rozemarijn, 1 dl room, 2 el bouillon, 40 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Vraag de poelier of hij de patrijzen wil verdelen. Verwarm de boter in een ovenschaal en bak hierin de patrijzen rondom bruin. Voeg de gehakte sjalotjes, de rozemarijn, de champignons in schijfjes en de bouillon toe en plaats het geheel in een voorverwarmde oven (175ºC) gedurende 10 minuten, daarna ongeveer 40 minuten op 125ºC.

Tip

Vervang boter of margarine door olijfolie en voeg ontpitte olijven toe.

Serveertip

Patrijs met champignonroomsaus, gekookte rijst en een gemengde salade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug