Recepten patrijs
Meer Recepten patrijs
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Patrijsstoofschotel
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
2-3 patrijzen, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 tl kerrie, 2 goudrenetten, 1 tl kaneel, 1 dl appelsap, 1 el bloem, wildkruiden, 75 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Vraag de poelier of hij de patrijzen wil verdelen en bestrooi de delen met wildkruiden. Verwarm de boter in een grote pan en bak hierin de patrijzen rondom bruin. Voeg de gehakte uien en knoflook met de kerrie toe en fruit deze mee. Vervolgens de geschilde appelen in blokjes, de kaneel, het appelsap en stoof dit gedurende ± 45 minuten. Voeg de aangemengde bloem toe en bind het stoofvocht tot een saus. Maak dit op smaak af met zout en peper.
Tip
Meng de bloem aan met appelsap of water om ervoor te zorgen dat er geen klontjes ontstaan.
Serveertip
Patrijsstoofschotel met komkommersalade en gekookte pasta.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl