Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten patrijs > Patrijsstoofschotel

Recepten patrijs

Patrijsstoofschotel

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

2-3 patrijzen, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 tl kerrie, 2 goudrenetten, 1 tl kaneel, 1 dl appelsap, 1 el bloem, wildkruiden, 75 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Vraag de poelier of hij de patrijzen wil verdelen en bestrooi de delen met wildkruiden. Verwarm de boter in een grote pan en bak hierin de patrijzen rondom bruin. Voeg de gehakte uien en knoflook met de kerrie toe en fruit deze mee. Vervolgens de geschilde appelen in blokjes, de kaneel, het appelsap en stoof dit gedurende ± 45 minuten. Voeg de aangemengde bloem toe en bind het stoofvocht tot een saus. Maak dit op smaak af met zout en peper.

Tip

Meng de bloem aan met appelsap of water om ervoor te zorgen dat er geen klontjes ontstaan.

Serveertip

Patrijsstoofschotel met komkommersalade en gekookte pasta.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug