Recepten patrijs
Meer Recepten patrijs
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Patrijszuurkoolschotel
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
3-4 patrijzen, 600 g zuurkool, 8 lange repen katenspek, 1 dl water of witte wijn of ananassap, 4 schijven ananas, 2 el gewelde rozijnen, 100 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Bedek de patrijzen met het spek en bestrooi ze met zout en peper. Breng de uitgelekte zuurkool met het water in een grote pan aan de kook. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de patrijzen rondom bruin. Leg de patrijzen met de bakboter op de zuurkool, voeg het vocht, de ananas in stukjes en de rozijnen toe en stoof dit gedurende ± 50 minuten. Maak het gerecht op smaak af met zout en peper.
Tip
Vervang ananas door perzikschijfjes en rozijnen door krenten.
Serveertip
Patrijszuurkoolschotel met tutti frutti en aardappelpuree.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl