Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten patrijs > Patrijszuurkoolschotel

Recepten patrijs

Patrijszuurkoolschotel

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

3-4 patrijzen, 600 g zuurkool, 8 lange repen katenspek, 1 dl water of witte wijn of ananassap, 4 schijven ananas, 2 el gewelde rozijnen, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bedek de patrijzen met het spek en bestrooi ze met zout en peper. Breng de uitgelekte zuurkool met het water in een grote pan aan de kook. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de patrijzen rondom bruin. Leg de patrijzen met de bakboter op de zuurkool, voeg het vocht, de ananas in stukjes en de rozijnen toe en stoof dit gedurende ± 50 minuten. Maak het gerecht op smaak af met zout en peper.

Tip

Vervang ananas door perzikschijfjes en rozijnen door krenten.

Serveertip

Patrijszuurkoolschotel met tutti frutti en aardappelpuree.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug