Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.

Recepten ree

In dit overzicht vind u alle recepten ree. Deze recepten ree zijn zorgvuldig samengesteld met de poeliers in Nederland.


Er werden 31 recepten gevonden in de categorie recepten ree.

Reerug uit de oven met vijgen en Maury saus

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
1 reerug, 3 el roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 2 dl wildfond, 1 dl Maury wijn, sap en rasp van 1 sinaasappel, 1 tl suiker, 1 teen knoflook, 1 tak rozemarijn, 8 verse vijgen, eventueel een beetje aardappelzetmeel.

Reerugfilet met sjalotten en champignons

Recepten ree
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
4 reerugfilets, 4 sjalotten of 2 uien, 250 g champignons, 1 el escargotkruiden (slakkenboterkruiden), 1 bekertje crème fraîche of 2 dl garderoom, 1 el allesbinder, 40 g boter of margarine, 1 el olijfolie, zout en peper.

Reerugfilet op Japanse wijze

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
800 g reerugfilet, 1 el zonnebloemolie, ½ tl zout, 1 el fijn geraspte gember, 6 el saké, 6 el mirin (zoete rijstwijn), 3 el suiker, 2 dl rode wijn, 7 el Japanse sojasaus.

Reestoofpotje

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
600 g reeragoutvlees in blokjes gesneden, 2 el bloem, 1 tl peper, 1 tl zout, 6 jeneverbessen, 2 uien gesnipperd, 1 wortel geschild en gesneden, 2 tl tijm, 4 laurierbladeren, ¼ rode kool fijngesneden, 1 el mosterd, 1 dl Schiedammer jenever, 1 dl rode wijn, 100 g boter, 2 dl wildfond, 4 stoofappelen.

Rouleau van ree met rucola, geroosterde paprika, walnoten en een portdressing

Recepten ree
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
Voor 4 personen reecarpaccio gesneden door uw vakman en tussen plastic vellen gelegd, 4 el geroosterde paprikaâ

Traditioneel gebraden reerug

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
1 reerug, 3 el roomboter, 2 tl zout, 1 tl grof gemalen zwarte peper, 1 teen knoflook geplet, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 5 laurierbladeren, 8 jeneverbessen, 3 stengels bleekselderij grof gesneden, 3 kruidnagelen, 2 el spekblokjes, 1 wortel geschild en in plakken gesneden, 1 ui gesnipperd.
Terug Vorige12

Andere categorieën

Anders, Kalkoenrecepten, Kiprecepten, Recepten bouillon-ragout, Recepten duif, Recepten eend, Recepten fazant, Recepten gans, Recepten haas, Recepten hert, Recepten konijn, Recepten kwartel, Recepten met ei, Recepten parelhoen, Recepten patrijs, Recepten snip, Recepten struisvogel, Wild zwijn recepten