Recepten ree

In dit overzicht vind u alle recepten ree. Deze recepten ree zijn zorgvuldig samengesteld met de poeliers in Nederland.


Er werden 31 recepten gevonden in de categorie recepten ree.

Carpaccio van ree met gesmolten Blue Shropshire kaas

Recepten ree
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
Voor 4 personen reecarpaccio gesneden door uw specialist, 4 stukjes Blue Shropshire kaas (Stilton kan natuurlijk ook), 4 plakjes courgettes, 4 el tomaten ontpit en in blokjes gesneden, 1 stronkje witlof, 1 kropje rode sla, 1 kropje frisee sla, 2 el bieslook fijn gesneden, 2 el tijm, 2 el peterselie fijn gehakt, 2 el walnoten, 1 el citroensap, luxe olijfolie naar smaak, zeezout naar smaak, grof gemalen pepermelange.

Carpaccio van ree met tomaten-bietenchutney

Recepten ree
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
Voor 4 personen reecarpaccio (gesneden door uw specialist), 4 el bietjes in blokjes gesneden, 4 el tomaten ontpit en in blokjes gesneden, 1 el rode ui fijngesnipperd, 2 el rode wijnazijn, snufje kruidnagelpoeder, snufje kaneelpoeder, 1 el bruine suiker, ½ el appelstroop, 1 kropje rode sla, 1 kropje frisee sla, 2 el bieslook fijn gesneden, 2 el tijm, 2 el peterselie fijn gehakt, luxe olijfolie naar smaak, zeezout naar smaak, grof gemalen pepermelange naar smaak.

Gebakken reemedaillons met gekonfijte zilveruitjes

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 stukjes reemedaillons à 150 g, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el olijfolie, 16 kleine verse zilveruitjes, 1 el suiker, 1 dl rode wijn, 1 dl rode port.

Gebraden reebout met appel en kaneelsaus

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
1 reebout (circa 2 kg), 1 kg vetspek in dunne plakken gesneden, 1 el rozemarijn, 1 el zout, 1 tl zwarte peper, 6 laurierbladeren, 250 g roomboter, 1 glas cognac, 2 kaneelstokjes, 4 goudrenetten geschild en in vieren gesneden, 2 tl suiker.

Gegrilde reerugmedaillons

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
8 reemedaillons van 80 g elk, 1 dl rode wijn, 2 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook geperst, 1 tl tijm, 1 sjalotje gesnipperd, 1 tl suiker, 1 tl tomatenpuree, 2 tl olijfolie.

Gepekelde reeragout met spek

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
600 g reeragoutvlees in blokjes gesneden, 2 el bloem, 1 tl peper, 2 tenen knoflook geperst, 3 tl zout, 6 jeneverbessen, 2 el spekblokjes, 2 uien gesnipperd, 2 takken bleekselderij gesneden, 1 wortel grof gesneden, 2 tl tijm, 4 laurierbladeren, 1 el mosterd, 1 dl witte wijn, 100 gr boter, 2 dl wildfond, 2 tl aardappelzetmeel, 2 el ganzenvet, 1 el versgehakt selderijblad.

Klassiek gebraden reebout

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
1 reebout (circa 2 kg), 1 kg vetspek in dunne plakken gesneden, 1 el rozemarijn, 1 el zout, 1 tl zwarte peper, 6 laurierbladeren, 250 g roomboter.

Reebiefstuk in bladerdeeg

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
2 reebiefstukjes van 100 g, zout, peper, 1 el olijfolie, 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, 30 g peperpâté en 1 ei.

Reebiefstuk in cognacsaus

Recepten ree
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
4 reebiefstukjes van ± 120 g, 3½ dl rode wijn, 6 jeneverbessen, takje verse tijm, gemalen peper, 1 ui, ½ winterwortel, 3 el cranberriecompôte, 40 g boter en 2 el cognac.

Reebiefstuk met amandelen

Recepten ree
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
4 reebiefstukjes, 4 el geroosterde amandelen, 1 dl slagroom of crème fraîche, 1 el mosterd, 2 el olie, 25 g boter of margarine, zout en peper.

Reebiefstuk met champignons

Recepten ree
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
4 reebiefstukjes, 250 g oesterzwammen of grotchampignons, 2 el zilveruitjes, 1 ui of 2 sjalotjes, 2 el tomatenpuree, 2 el bloem, 2 tl grillkruiden, 2 el olijf- of notenolie, ½ tl tabasco, 25 g boter of margarine en 1 tl wildkruiden.

Reebiefstuk met Hubertsaus

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 reebiefstukjes, 100 g bacon of katenspek, 1 ui, 250 g champignons, 2 el tomatenpuree, 2 dl bouillon, 1 el kervel, 3 el bloem, 40 g boter of margarine, zout en peper.

Reebiefstuk met kappertjes

Recepten ree
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
4 reebiefstukjes, 2 el kappertjes (gedroogde bloemknoppen), peterselie, selderie, bieslook, 50 g boter of margarine, 1 dl slagroom, zout en peper.

Reebiefstuk met kastanjechampignons

Recepten ree
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
4 reebiefstukjes van ± 120 g, zout, peper, 30 g boter, 1 el olijfolie, 150 g kastanjechampignons, 1 dl Madeira, 2 dl wildbouillon, 2 el allesbinder en peterselie.

Reebiefstuk van de barbecue

Recepten ree
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 2 uur
4 reebiefstukjes van 150 g, 1 dl rode wijn, 2 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook geperst, 1 tl tijm, 1 sjalotje gesnipperd, 1 tl suiker, 1 tl tomatenpuree, 2 tl olijfolie.

Reebout met preisselbeeren

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 reebout, 1 zak preisselbeeren of cranberries of 1 potje cranberriecompôte, 100 g vet spek in reepjes, 1 bekertje crème fraîche of sour cream, 2½ dl heet water of bouillon, 125 g boter of margarine, 2 el bloem, wildkruiden, water en suiker (voor de bessen) en peper.

Reebout met rode wijnsaus

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 reebout, 3 dl rode wijn, 3 dl bouillon, 4 jeneverbessen, 1 tl rozemarijn, 2 uien, ½ l blik champignons, maïzena, 150 g boter of margarine, zout en peper.

Reebout met roomsaus

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 reebout, 100 g rookspek in blokjes, 100 g boter, 250 g sjalotjes, zout, peper, 1 winterwortel, 1 stengel bleekselderij, 2 dl wildbouillon, 2 dl slagroom en bloem.

Reebout uit de oven

Recepten ree
Hoofdgerecht
Lijn/calorie-arm
Tijd: meer dan 2 uur
1 reebout, 100 g boter, 2 uien, ½ fles rode wijn, 3 sneetjes ontbijtkoek, 3 el tomatenpuree, 3 tomaten, 3 kruidnagelen, 4 laurierblaadjes, 6 jeneverbessen, 2 tl tijm, 3 el allesbinder, 1 bekertje crème fraîche, zout en peper.

Reemedaillons met sherrysaus

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
8 reemedaillons, 1 tl roomboter, snuf peper, 1 tl zout, ½ dl kalfsbouillon, ½ dl rode wijn, ½ dl Pedro-Ximenez sherry , 1 tl suiker, 2 tl aardappelzetmeel.

Reeragout

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
1 kg reepoulet, 50 g boter, 100 g spek, 4 uien, 1 groene paprika, 2 el paprikapoeder, 1 klein blikje tomaten, 2 dl witte wijn.

Reeragout met spek en bospaddenstoelen

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
600 g reeragoutvlees in blokjes gesneden, 2 el bloem, 1 tl peper, 1 tl zout, 6 jeneverbessen, 2 el spekblokjes, 2 uien gesnipperd, 1 wortel geschild en gesneden , 2 tl tijm, 4 laurierbladeren, 1 bakje bospaddenstoelen, 1 el mosterd, 1 dl witte wijn, 100 g boter, 2 dl wildfond, 2 tl aardappelzetmeel, 1 dl room, 1 el versgehakt selderijblad.

Reerollade met uienconfit

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
gebraden/gegrilde reerollade van uw Poelier, 200 g kleine uitjes of gehalveerde sjalotjes, 100 g suiker, rode wijn, ¼ tl laurierpoeder, ¼ tl tijm en ¼ tl rozemarijn.

Reerug biefstuk van de barbecue

Recepten ree
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
4 Reerug biefstukjes van 150 g, 1 dl rode wijn, 2 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook geperst, 1 tl tijm, 1 sjalotje gesnipperd, 1 tl suiker, 1 tl tomatenpuree, 2 tl olijfolie.

Reerug heel met dragonboter en truffelolie

Recepten ree
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
1 reerug, 3 el + 2 el roomboter, 2 el zout, 1 tl witte peper, 2 tl versgehakte dragonblaadjes, 2 tl truffelolie, 2 tenen knoflook geplet, ½ tl citroensap, rasp van ½ citroen.
Terug 12Volgende

Andere categorieën

Anders, Kalkoenrecepten, Kiprecepten, Recepten bouillon-ragout, Recepten duif, Recepten eend, Recepten fazant, Recepten gans, Recepten haas, Recepten hert, Recepten konijn, Recepten kwartel, Recepten met ei, Recepten parelhoen, Recepten patrijs, Recepten snip, Recepten struisvogel, Wild zwijn recepten