Recepten ree
Meer Recepten ree
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Carpaccio van ree met gesmolten Blue Shropshire kaas
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
Voor 4 personen reecarpaccio gesneden door uw specialist, 4 stukjes Blue Shropshire kaas (Stilton kan natuurlijk ook), 4 plakjes courgettes, 4 el tomaten ontpit en in blokjes gesneden, 1 stronkje witlof, 1 kropje rode sla, 1 kropje frisee sla, 2 el bieslook fijn gesneden, 2 el tijm, 2 el peterselie fijn gehakt, 2 el walnoten, 1 el citroensap, luxe olijfolie naar smaak, zeezout naar smaak, grof gemalen pepermelange.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 keukenmesje, 1 bolzeef, 3 schaaltjes, 1 braadslee, 1 oven op 180 graden voorverwarmd, 4 borden.
Was de sla, laat in de zeef uitlekken en zet koel. Snij de witlof fijn, was de witlof en besprenkel met wat citroensap tegen verkleuren. Doe de witlof in een schaaltjes en zet koel. Leg de plakjes courgette in een licht ingevette braadschaal en leg op elk plakje courgette een stuk Blue Shropshire kaas. Zet de schaal in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Verdeel de carpaccio over de borden. Leg de witlof en daarna rode sla met wat frisee sla erin op de carpaccio. Bestooi de borden met de tomatenblokjes en verse tuinkruiden. Leg daarop voorzichtig de courgette met de Blue Shropshire kaas. Bedruppel het geheel de luxe olijfolie en strooi er wat zeezout en pepermelange over naar smaak.
Tip
Voor de echte kaasliefhebber, probeer het eens met munster kaas!
Serveertip
Maak er toast met gezouten boter bij.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl