Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Carpaccio van ree met tomaten-bietenchutney

Recepten ree

Carpaccio van ree met tomaten-bietenchutney

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

Voor 4 personen reecarpaccio (gesneden door uw specialist), 4 el bietjes in blokjes gesneden, 4 el tomaten ontpit en in blokjes gesneden, 1 el rode ui fijngesnipperd, 2 el rode wijnazijn, snufje kruidnagelpoeder, snufje kaneelpoeder, 1 el bruine suiker, ½ el appelstroop, 1 kropje rode sla, 1 kropje frisee sla, 2 el bieslook fijn gesneden, 2 el tijm, 2 el peterselie fijn gehakt, luxe olijfolie naar smaak, zeezout naar smaak, grof gemalen pepermelange naar smaak.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 keukenmesje, 1 bolzeef, 3 schaaltjes, 4 borden.

Meng de blokjes bietjes en tomaatblokjes met het snufje kruidnagel- en kaneelpoeder, de rode wijnazijn, de stroop en de bruine suiker en laat de bietjes in een schaaltje in de koelkast enkele uren marineren. Was de sla en laat de sla in de zeef uitlekken. Leg de sla in een schaal en zet koel. Verdeel de reecarpaccio over de borden. Leg de rode sla met wat frisee sla erin op de carpaccio en bestooi met de verse tuinkruiden. Leg hierop een kleine bolletjes tomaten-bietenchutney. Bedruppel het geheel met de olijfolie en strooi er wat zeezout en pepermelange over naar smaak.

Tip

Maak dit recept ook eens met chutney met mango.

Serveertip

Serveer met toast met gezouten boter.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug