Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Recepten ree > Gebraden reebout met appel en kaneelsaus

Recepten ree

Gebraden reebout met appel en kaneelsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1 reebout (circa 2 kg), 1 kg vetspek in dunne plakken gesneden, 1 el rozemarijn, 1 el zout, 1 tl zwarte peper, 6 laurierbladeren, 250 g roomboter, 1 glas cognac, 2 kaneelstokjes, 4 goudrenetten geschild en in vieren gesneden, 2 tl suiker.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadslede, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 oven voorverwarmd op 220 graden, 1 vleestang, 1 vleesvork, 1 trancheermes.

Leg de reebout in de braadslede en dep droog. Peper en zout de reebout, strooi de rozemarijn en laurierbladeren over de bout en wikkel hem in het vetspek. Laat de bout in de braadslede in de koelkast enkele uren rusten. Haal 1 uur voor het braden de bout uit de koelkast. Verhit voor het bereiden van de reebout de roomboter in de steelpan en giet deze over de bout. Plaats de braadslede met de bout vervolgens in de hete oven. Haal na 10 minuten de bout eruit, draai hem om en zet hem terug in de oven. Zet na nog eens 10 minuten (dus na totaal 20 minuten in de oven) de oven terug op 180 graden en bedruip de bout regelmatig met het braadvocht. Haal na 20 minuten garen op 180 graden de bout uit de oven en verwijder het vetspek. Zet hem daarna nog 10 minuten terug om een mooie kleur te krijgen. Haal de reebout uit de oven en uit de braadslede en laat 20 minuten rusten voor de bout wordt aangesneden (de bout mag van binnen nog enigszins rood zijn). Giet intussen de cognac in de braadslede op het braadjus. Voeg de kaneel en appels toe. Zet dit geheel nog 10 minuten terug in de oven. Giet dit mengsel daarna in een juskom en serveer apart als appelsaus.

Tip

Reserveer de dun gesneden vetspek van te voren bij je wildspecialist.

Serveertip

Romige aardappelpuree met rode kool en spruitjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug