Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Gegrilde reerugmedaillons

Recepten ree

Gegrilde reerugmedaillons

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

8 reemedaillons van 80 g elk, 1 dl rode wijn, 2 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook geperst, 1 tl tijm, 1 sjalotje gesnipperd, 1 tl suiker, 1 tl tomatenpuree, 2 tl olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 schaal om te marineren, 1 grillpan, 1 blender of staafmixer, 1 vleestang.

Doe de wijn, ansjovisfilets, tomatenpuree, knoflook, tijm, suiker, olijfolie en sjalotjes in een blender en pureer. Leg de medaillons in de marinade, minimaal 1 uur maar hoe langer hoe lekkerder. Haal ze uit de marinade, dep ze af en gril ze in 2-3 minuten per kant tot ze medium zijn. Voor doorbakken reemedaillons gril ze 6-7 minuten per kant. Serveer direct.

Tip

Lekker met ansjovisboter en gegrilde groenten.

Serveertip

Vervang in het seizoen de ree door hert of wild zwijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug