Recepten ree
Meer Recepten ree
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gepekelde reeragout met spek
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
600 g reeragoutvlees in blokjes gesneden, 2 el bloem, 1 tl peper, 2 tenen knoflook geperst, 3 tl zout, 6 jeneverbessen, 2 el spekblokjes, 2 uien gesnipperd, 2 takken bleekselderij gesneden, 1 wortel grof gesneden, 2 tl tijm, 4 laurierbladeren, 1 el mosterd, 1 dl witte wijn, 100 gr boter, 2 dl wildfond, 2 tl aardappelzetmeel, 2 el ganzenvet, 1 el versgehakt selderijblad.
Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 vleesvork, 1 schaal, 1 koksmes.
Peper en zout de blokjes ragoutvlees, meng er de knoflook en tijm door en laat 24 uur in de koelkast pekelen. Haal 1 uur van te voren uit de koelkast om op temperatuur te komen en bak ze vervolgens in 3 porties in het ganzenvet mooi bruin aan. Haal het vlees uit de pan. Doe de spek en uien in de pan met de tijm, laurierbladeren, jeneverbessen, bleekselderij, wortel en mosterd. Bak even goed aan. Voeg vervolgens de bloem toe en roer goed door. Zet het vuur laag en voeg na 1 minuut de witte wijn en wildfond toe. Voeg het vlees met de sappen terug in de pan. Plaats de deksel op de pan en stoof onder af en toe roeren 60 minuten zachtjes door. Bind eventueel nog extra met een beetje aardappelzetmeel. Schep de ragout in een mooie schaal en strooi er het vers gehakte selderijblad over.
Tip
Wild zwijn ragout kan natuurlijk ook op deze manier.
Serveertip
Heerlijk met zilvervliesrijst en geroosterde amandelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl