Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Klassiek gebraden reebout

Recepten ree

Klassiek gebraden reebout

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1 reebout (circa 2 kg), 1 kg vetspek in dunne plakken gesneden, 1 el rozemarijn, 1 el zout, 1 tl zwarte peper, 6 laurierbladeren, 250 g roomboter.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadslede, 1 snijplank, 1 steelpannetje, 1 oven voorverwarmd op 175 graden, 1 vleestang.

Leg de reebout in de braadslede en dep droog. Peper en zout de reebout, strooi de rozemarijn en laurierbladeren over de bout en wikkel de bout in het vetspek. Laat de bout in de braadslede in de koelkast enkele uren rusten. Haal 1 uur voor het braden de bout uit de koelkast. Verhit de roomboter in de steelpan en giet deze over de bout. Plaats de braadslede met de bout vervolgens in de hete oven. Haal na 10 minuten de bout eruit, draai hem om en zet hem terug in de oven voor nog eens 10 minuten (dus na totaal 20 minuten in de oven). Zet daarna de oven terug op 125ÂșC voor gedurende 90 minuten en bedruip de bout regelmatig met het braadvocht. Verwijder 10 minuten voor de eindtijd het vetspek om een mooie kleur te krijgen. Haal de reebout uit de oven en laat hem 20 minuten rusten voor de bout wordt aangesneden (de bout mag van binnen nog enigszins rood zijn). Giet de braadjus uit de braadslede in een steelpannetje en breng aan de kook, breng op smaak met peper en zout en serveer samen met de reebout.

Tip

Reserveer de dun gesneden vetspek van te voren bij de wildspecialist.

Serveertip

Romige aardappelpuree met stoofpeertjes en spruitjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug