Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reebiefstuk in bladerdeeg

Recepten ree

Reebiefstuk in bladerdeeg

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten Reebiefstuk in bladerdeeg

Ingrediënten

2 reebiefstukjes van 100 g, zout, peper, 1 el olijfolie, 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, 30 g peperpâté en 1 ei.

Bereiding

Laat het deeg ontdooien. Snijd de reebiefstuk in vier plakjes. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de biefstuk aan beide zijden gedurende ± 1 minuut aan iedere kant. Leg de biefstuk even op keukenrolpapier en bestrooi het vlees met weinig zout en peper. Steek met een uitsteekvorm 4 grote en 8 kleine sterren of harten uit het deeg. Verdeel de biefstuk en de pâté over de grote deeglapjes. Bestrijk de deegranden met water en leg hierop het overige deeg. Klop het ei los met een vork en prik in het deeg gaatjes. Bestrijk het deeg met het ei en leg het geheel op een bakplaat met bakpapier. Plaats het geheel middenin de heteluchtoven (175ºC), gedurende ± 10 minuten tot het deeg lichtbruin is geworden.
 

Serveertip

Serveer hierbij als hoofdgerecht gebraden kalkoenrollade in plakjes met verwarmde mango chutney, gekookte broccoli- en bloemkoolroosjes en gebakken aardappelpartjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug