Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reebiefstuk in cognacsaus

Recepten ree

Reebiefstuk in cognacsaus

bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 reebiefstukjes van ± 120 g, 3½ dl rode wijn, 6 jeneverbessen, takje verse tijm, gemalen peper, 1 ui, ½ winterwortel, 3 el cranberriecompôte, 40 g boter en 2 el cognac.

Bereiding

Marineer de reebiefstuk in de wijn met de jeneverbessen, de tijm, de peper, de gehakte ui en de kleingesneden wortel gedurende 12 uur in de koelkast. Zeef de marinade en laat de biefstuk uitlekken. Kook de marinade op een laag vuur in gedurende ± 10 minuten en voeg hieraan de compôte toe. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstuk aan beide zijden bruin (reken 3-4 minuten aan iedere kant). Neem de biefstuk uit de pan en houd deze warm. Blus de bakboter met de marinade en de cognac en breng dit al roerende aan de kook.

Serveertip

Serveer de reebiefstuk met de cognacsaus, gekookte spruitjes met de licht geroosterde amandelen, gebakken aardappelkroketjes en tutti frutti.
Als nagerecht: koffiebavarois met vanillesaus.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug