Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reebiefstuk met amandelen

Recepten ree

Reebiefstuk met amandelen

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 reebiefstukjes, 4 el geroosterde amandelen, 1 dl slagroom of crème fraîche, 1 el mosterd, 2 el olie, 25 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bestrijk de biefstukjes met de mosterd en bestrooi ze met peper. Verhit de olie in een pan en schroei hierin de biefstukjes aan beide zijden dicht. Bak de biefstukjes aan beide zijden bruin (reken ± 3-4 minuten aan iedere kant). Neem de biefstukjes uit de pan en houd ze warm. Voeg de room toe aan de bakboter en roer de aanbaksels los. Garneer met de geroosterde amandelen.

Tip

Vervang mosterd door hotketchup en gebruik olijfolie.

Serveertip

Reebiefstukjes met amandelen, gekookte bloemkool en gebakken aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug