Recepten ree
Meer Recepten ree
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Reebiefstuk met amandelen
Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
4 reebiefstukjes, 4 el geroosterde amandelen, 1 dl slagroom of crème fraîche, 1 el mosterd, 2 el olie, 25 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Bestrijk de biefstukjes met de mosterd en bestrooi ze met peper. Verhit de olie in een pan en schroei hierin de biefstukjes aan beide zijden dicht. Bak de biefstukjes aan beide zijden bruin (reken ± 3-4 minuten aan iedere kant). Neem de biefstukjes uit de pan en houd ze warm. Voeg de room toe aan de bakboter en roer de aanbaksels los. Garneer met de geroosterde amandelen.
Tip
Vervang mosterd door hotketchup en gebruik olijfolie.
Serveertip
Reebiefstukjes met amandelen, gekookte bloemkool en gebakken aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl