Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reebiefstuk met champignons

Recepten ree

Reebiefstuk met champignons

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 reebiefstukjes, 250 g oesterzwammen of grotchampignons, 2 el zilveruitjes, 1 ui of 2 sjalotjes, 2 el tomatenpuree, 2 el bloem, 2 tl grillkruiden, 2 el olijf- of notenolie, ½ tl tabasco, 25 g boter of margarine en 1 tl wildkruiden.

Bereiding

Verwarm de boter in een hapjespan en fruit hierin de gehakte ui. Voeg de bloem toe en roer dit door elkaar. Vervolgens de tomatenpuree, de oesterzwammen in plakjes en de uitjes met de tabasco erbij en verwarm dit. Bestrijk de reebiefstukjes met een mengsel van de grillkruiden, de olie en de wildkruiden. Leg de biefstukjes op de contactgrill of onder de grill, gedurende ± 5 minuten aan iedere kant.

Tip

Vervang oesterzwammen door kastanjechampignons en voeg een scheutje ketjap benteng manis toe.

Serveertip

Reebiefstukjes met champignons, spruitjes en gebakken patates frites.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug