Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reebiefstuk met Hubertsaus

Recepten ree

Reebiefstuk met Hubertsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 reebiefstukjes, 100 g bacon of katenspek, 1 ui, 250 g champignons, 2 el tomatenpuree, 2 dl bouillon, 1 el kervel, 3 el bloem, 40 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de reebiefstukjes met zout en peper. Bak het kleingesneden spek uit in een pan en fruit hierin de gehakte ui. Voeg de champignons in plakjes, de puree, de bouillon, de kervel toe en verwarm dit gedurende 10 minuten. Verwarm de boter in een andere pan en bak hierin de biefstukjes aan beide zijden bruin (reken ± 3-4 minuten aan iedere kant). Bind de saus met de aangemengde bloem. Neem de biefstukjes uit de pan, blus de bakboter met water en voeg dit toe aan de saus. Maak deze op smaak af met peper.

Tip

Vervang tomatenpuree door 4 rijpe tomaten en voeg 2 tl mosterd en enkele druppels tabasco toe. Voeg een scheutje slagroom toe voor een extra fijne smaak.

Serveertip

Reebiefstukjes met Hubertussaus, gestoofde appeltjes, sperzieboontjes en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug