Recepten ree
Meer Recepten ree
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Reebiefstuk met Hubertsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 reebiefstukjes, 100 g bacon of katenspek, 1 ui, 250 g champignons, 2 el tomatenpuree, 2 dl bouillon, 1 el kervel, 3 el bloem, 40 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Bestrooi de reebiefstukjes met zout en peper. Bak het kleingesneden spek uit in een pan en fruit hierin de gehakte ui. Voeg de champignons in plakjes, de puree, de bouillon, de kervel toe en verwarm dit gedurende 10 minuten. Verwarm de boter in een andere pan en bak hierin de biefstukjes aan beide zijden bruin (reken ± 3-4 minuten aan iedere kant). Bind de saus met de aangemengde bloem. Neem de biefstukjes uit de pan, blus de bakboter met water en voeg dit toe aan de saus. Maak deze op smaak af met peper.
Tip
Vervang tomatenpuree door 4 rijpe tomaten en voeg 2 tl mosterd en enkele druppels tabasco toe. Voeg een scheutje slagroom toe voor een extra fijne smaak.
Serveertip
Reebiefstukjes met Hubertussaus, gestoofde appeltjes, sperzieboontjes en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl