Recepten ree
Meer Recepten ree
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Reebiefstuk met kappertjes
Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
4 reebiefstukjes, 2 el kappertjes (gedroogde bloemknoppen), peterselie, selderie, bieslook, 50 g boter of margarine, 1 dl slagroom, zout en peper.
Bereiding
Bestrooi de reebiefstukjes met zout en peper. Verwarm 35 g boter in een pan en schroei hierin de biefstukjes aan beide zijden dicht. Neem de biefstukjes uit de pan en houd ze warm (bord op pan waarin groente gekookt wordt). Voeg de overige boter, vlak voordat de maaltijd geserveerd wordt, toe aan de pan en bak de biefstukjes aan beide zijden bruin (reken ± 3-4 minuten aan iedere kant). Neem de biefstukjes uit de pan en serveer ze op verwarmde borden. Voeg de kappertjes en de room aan de bakboter toe en roer de aanbaksels los. Voeg de fijngeknipte tuinkruiden toe en maak de saus op smaak met zout en peper.
Tip
Vervang kappertjes door gekleurde peperkorrels.
Serveertip
Gebakken reebiefstukjes met kappertjes, gestoofde prei en gekookte krieltjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl