Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reebiefstuk met kappertjes

Recepten ree

Reebiefstuk met kappertjes

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 reebiefstukjes, 2 el kappertjes (gedroogde bloemknoppen), peterselie, selderie, bieslook, 50 g boter of margarine, 1 dl slagroom, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de reebiefstukjes met zout en peper. Verwarm 35 g boter in een pan en schroei hierin de biefstukjes aan beide zijden dicht. Neem de biefstukjes uit de pan en houd ze warm (bord op pan waarin groente gekookt wordt). Voeg de overige boter, vlak voordat de maaltijd geserveerd wordt, toe aan de pan en bak de biefstukjes aan beide zijden bruin (reken ± 3-4 minuten aan iedere kant). Neem de biefstukjes uit de pan en serveer ze op verwarmde borden. Voeg de kappertjes en de room aan de bakboter toe en roer de aanbaksels los. Voeg de fijngeknipte tuinkruiden toe en maak de saus op smaak met zout en peper.

Tip

Vervang kappertjes door gekleurde peperkorrels.

Serveertip

Gebakken reebiefstukjes met kappertjes, gestoofde prei en gekookte krieltjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug