Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reebiefstuk van de barbecue

Recepten ree

Reebiefstuk van de barbecue

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 reebiefstukjes van 150 g, 1 dl rode wijn, 2 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook geperst, 1 tl tijm, 1 sjalotje gesnipperd, 1 tl suiker, 1 tl tomatenpuree, 2 tl olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 blender of staafmixer, 1 mengkom, 1 barbecuetang, 1 barbecue heet.

Doe de wijn, ansjovisfilets, tomatenpuree, knoflook, tijm, suiker, olijfolie en het sjalotje in een blender en pureer. Leg de biefstukjes in marinade, minimaal 1 uur maar hoe langer hoe lekkerder. Haal ze eruit dep en ze af. Grill de biefstukjes in ± 4 minuten tot ze medium zijn.

Tip

Vervang in het seizoen de reebiefstukjes door wild zwijn- of hertenbiefstukjes.

Serveertip

Serveer met kruidenboter en gegrilde groenten. Wijntip: een mooie rode Bourgogne.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug