Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reebout met preisselbeeren

Recepten ree

Reebout met preisselbeeren

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 reebout, 1 zak preisselbeeren of cranberries of 1 potje cranberriecompôte, 100 g vet spek in reepjes, 1 bekertje crème fraîche of sour cream, 2½ dl heet water of bouillon, 125 g boter of margarine, 2 el bloem, wildkruiden, water en suiker (voor de bessen) en peper.

Bereiding

Maak van de bessen, water en suiker compôte. Pikeer het vlees van de reebout met spek (steek reepjes spek van ± 5 cm lengte en ± 1 cm breedte in de bout, tegen de draadrichting in) of vraag dit aan de poelier. Bestrooi de reebout met wildkruiden. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de reebout rondom bruin. Voeg het hete water toe en plaats de slede in een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende ± 10 minuten. Vervolgens op 125ºC, gedurende ± 80 minuten, afhankelijk van de grootte. Neem de slede uit de oven en leg de reebout op een verwarmde schaal. Voeg de compôte, de crème fraîche, de aangemengde bloem toe en laat de saus al roerende binden.

Tip

Vervang bloem door aardappelmeel en maak de saus op smaak af met een scheutje bessenlikeur.

Serveertip

Reebout met preisselbeeren, gekookte tuinbonen, tutti frutti en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug