Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reebout met rode wijnsaus

Recepten ree

Reebout met rode wijnsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 reebout, 3 dl rode wijn, 3 dl bouillon, 4 jeneverbessen, 1 tl rozemarijn, 2 uien, ½ l blik champignons, maïzena, 150 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de reebout met zout en peper. Leg de bout in een braadslede met de boter en plaats deze in een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende ± 10 minuten. Verwarm de bouillon met de jeneverbessen, de rozemarijn en de gehakte uien en voeg dit toe aan de braadslede. Zet de oven op 125ºC en braad de reebout nog gedurende ± 80 minuten, afhankelijk van de grootte. Neem de braadslede uit de oven. Houd de bout warm en voeg de wijn toe aan het braadvocht. Laat dit tot de helft inkoken. Zeef de saus en bind deze eventueel bij met aangemengde maïzena. Voeg de uitgelekte champignons toe, verwarm het geheel en breng dit op smaak met zout en peper. Serveer de bout met de saus, sperziebonen, sla en rijst.

Tip

Voeg Worcestershiresauce en een scheutje slagroom toe aan de saus en maak dit op smaak af met grofgemalen peper.

Serveertip

Gebraden reebout met rode wijnsaus, rode peertjes, spruitjes en gegratineerde aardappelpuree.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug