Recepten ree
Meer Recepten ree
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Reebout met rode wijnsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
1 reebout, 3 dl rode wijn, 3 dl bouillon, 4 jeneverbessen, 1 tl rozemarijn, 2 uien, ½ l blik champignons, maïzena, 150 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Bestrooi de reebout met zout en peper. Leg de bout in een braadslede met de boter en plaats deze in een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende ± 10 minuten. Verwarm de bouillon met de jeneverbessen, de rozemarijn en de gehakte uien en voeg dit toe aan de braadslede. Zet de oven op 125ºC en braad de reebout nog gedurende ± 80 minuten, afhankelijk van de grootte. Neem de braadslede uit de oven. Houd de bout warm en voeg de wijn toe aan het braadvocht. Laat dit tot de helft inkoken. Zeef de saus en bind deze eventueel bij met aangemengde maïzena. Voeg de uitgelekte champignons toe, verwarm het geheel en breng dit op smaak met zout en peper. Serveer de bout met de saus, sperziebonen, sla en rijst.
Tip
Voeg Worcestershiresauce en een scheutje slagroom toe aan de saus en maak dit op smaak af met grofgemalen peper.
Serveertip
Gebraden reebout met rode wijnsaus, rode peertjes, spruitjes en gegratineerde aardappelpuree.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl