Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reebout met roomsaus

Recepten ree

Reebout met roomsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 reebout, 100 g rookspek in blokjes, 100 g boter, 250 g sjalotjes, zout, peper, 1 winterwortel, 1 stengel bleekselderij, 2 dl wildbouillon, 2 dl slagroom en bloem.

Bereiding

Bak het spek uit in een braadpan. Voeg de boter toe en fruit hierin de gehakte sjalotjes. Bestrooi de reebout met zout en peper en bak deze rondom bruin in de pan. Voeg de wortel in kleine blokjes, de bleekselderij in dunne ringen en de bouillon toe. Sluit de pan en stoof het geheel gedurende 1½ uur. Giet de room in de pan en verwarm dit nog 10 minuten. Maak de saus op smaak af met peper. Bind eventueel bij met aangemengde bloem.

Serveertip

Serveer hierbij een warme bonenschotel van rode kidney- en witte bonen, bestrooid met gehakte peterselie en witlofsalade.
Als nagerecht: vanillepudding met bessensaus.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug