Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reebout uit de oven

Recepten ree

Reebout uit de oven

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1 reebout, 100 g boter, 2 uien, ½ fles rode wijn, 3 sneetjes ontbijtkoek, 3 el tomatenpuree, 3 tomaten, 3 kruidnagelen, 4 laurierblaadjes, 6 jeneverbessen, 2 tl tijm, 3 el allesbinder, 1 bekertje crème fraîche, zout en peper.

Bereiding

Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de reebout rondom aan. Voeg de gehakte uien, de wijn, de koek in blokjes, de puree, de tomaten in partjes, de kruidnagelen, de laurier, de jeneverbessen en de tijm toe. Plaats de slede in een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende 10 minuten, daarna 80 minuten op 125ºC. Bedruip de bout regelmatig met het braadvocht. Neem de reebout uit de oven, houd deze warm en zeef het braadvocht (pas op - heet !). Giet het vocht in de braadslede, bind met de allesbinder en voeg de crème fraîche al roerende toe. Leg de reebout in de saus. Plaats het geheel nog 15 minuten in de warme oven. Maak de saus op smaak af met zout en peper.

Serveertip

Serveer de reebout met de saus, gekookte rode kool met appeltjes en aardappelpuree.
Als nagerecht: omelet Siberienne.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug