Recepten ree
Meer Recepten ree
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Reemedaillons met sherrysaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
8 reemedaillons, 1 tl roomboter, snuf peper, 1 tl zout, ½ dl kalfsbouillon, ½ dl rode wijn, ½ dl Pedro-Ximenez sherry , 1 tl suiker, 2 tl aardappelzetmeel.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 125 graden voorverwarmd.
Zet de rode wijn met de bouillon, Pedro-Ximenez sherry en suiker op en breng aan de kook, laat tot de helft inkoken en zet apart. Peper en zout de medaillons en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal de medaillons uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats 5 minuten in de oven. Blus de koekenpan af met de saus, kook snel 1/3 in en bind eventueel af met een beetje aardappelzetmeel. Breng op smaak met peper en zout. Leg de medaillons op een mooi bord en giet er wat saus over.
Tip
Dit recept kan ook prima met wild zwijn koteletjes.
Serveertip
Lekker met opperdoezer aardappeltjes in schil gekookt.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl