Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reeragout met spek en bospaddenstoelen

Recepten ree

Reeragout met spek en bospaddenstoelen

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

600 g reeragoutvlees in blokjes gesneden, 2 el bloem, 1 tl peper, 1 tl zout, 6 jeneverbessen, 2 el spekblokjes, 2 uien gesnipperd, 1 wortel geschild en gesneden , 2 tl tijm, 4 laurierbladeren, 1 bakje bospaddenstoelen, 1 el mosterd, 1 dl witte wijn, 100 g boter, 2 dl wildfond, 2 tl aardappelzetmeel, 1 dl room, 1 el versgehakt selderijblad.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 vleesvork, 1 schaal, 1 koksmes.

Peper en zout de blokjes ragoutvlees en bestrooi ze royaal met bloem. Smelt de boter in de braadpan en bak het vlees in 3 porties mooi bruin. Haal het vlees uit de pan. Doe de spek, wortel en uien in de pan met de tijm, laurierbladeren, jeneverbessen, bospaddenstoelen en mosterd. Bak even goed aan. Voeg vervolgens aan het vlees de witte wijn en de wildfond toe en roer goed door. Plaats de deksel op de pan en stoof onder af en toe roeren 60 minuten zachtjes door. Bind de ragout eventueel nog extra met een beetje aardappelzetmeel. Giet vlak voor het opdienen de room erdoor. Schep de ragout in een mooie schaal en strooi het vers gehakte selderijblad er over.

Tip

Hertenragout kan ook op deze manier.

Serveertip

Lekker in voorverwarmde ragoutbakjes (Vol au Vent).

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug