Recepten ree
Meer Recepten ree
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Reeragout met spek en bospaddenstoelen
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
600 g reeragoutvlees in blokjes gesneden, 2 el bloem, 1 tl peper, 1 tl zout, 6 jeneverbessen, 2 el spekblokjes, 2 uien gesnipperd, 1 wortel geschild en gesneden , 2 tl tijm, 4 laurierbladeren, 1 bakje bospaddenstoelen, 1 el mosterd, 1 dl witte wijn, 100 g boter, 2 dl wildfond, 2 tl aardappelzetmeel, 1 dl room, 1 el versgehakt selderijblad.
Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 vleesvork, 1 schaal, 1 koksmes.
Peper en zout de blokjes ragoutvlees en bestrooi ze royaal met bloem. Smelt de boter in de braadpan en bak het vlees in 3 porties mooi bruin. Haal het vlees uit de pan. Doe de spek, wortel en uien in de pan met de tijm, laurierbladeren, jeneverbessen, bospaddenstoelen en mosterd. Bak even goed aan. Voeg vervolgens aan het vlees de witte wijn en de wildfond toe en roer goed door. Plaats de deksel op de pan en stoof onder af en toe roeren 60 minuten zachtjes door. Bind de ragout eventueel nog extra met een beetje aardappelzetmeel. Giet vlak voor het opdienen de room erdoor. Schep de ragout in een mooie schaal en strooi het vers gehakte selderijblad er over.
Tip
Hertenragout kan ook op deze manier.
Serveertip
Lekker in voorverwarmde ragoutbakjes (Vol au Vent).
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl