Recepten ree
Meer Recepten ree
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Reeragout
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
1 kg reepoulet, 50 g boter, 100 g spek, 4 uien, 1 groene paprika, 2 el paprikapoeder, 1 klein blikje tomaten, 2 dl witte wijn.
Bereiding
Doe een klein klontje boter in een braadpan en bak hierin het in blokjes gesneden spek uit, verwijder dit uit de pan. De overige boter erbij en braad hierin de poulet en de gesnipperde uien snel bruin. Voeg de spekblokjes, de in reepjes gesneden paprika, paprikapoeder, tomaten en wijn toe en stoof het geheel gaar in ± 30 minuten.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl