Recepten ree

Reeragout

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

1 kg reepoulet, 50 g boter, 100 g spek, 4 uien, 1 groene paprika, 2 el paprikapoeder, 1 klein blikje tomaten, 2 dl witte wijn.

Bereiding

Doe een klein klontje boter in een braadpan en bak hierin het in blokjes gesneden spek uit, verwijder dit uit de pan. De overige boter erbij en braad hierin de poulet en de gesnipperde uien snel bruin. Voeg de spekblokjes, de in reepjes gesneden paprika, paprikapoeder, tomaten en wijn toe en stoof het geheel gaar in ± 30 minuten.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug