Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reerollade met uienconfit

Recepten ree

Reerollade met uienconfit

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

gebraden/gegrilde reerollade van uw Poelier, 200 g kleine uitjes of gehalveerde sjalotjes, 100 g suiker, rode wijn, ¼ tl laurierpoeder, ¼ tl tijm en ¼ tl rozemarijn.

Bereiding

Uienconfit:

Breng ruim water in de pan aan de kook en voeg de uien toe. Kook ze 1 minuut, schep de uien dan in de vergiet en spoel met koud water. Herhaal dit nog een keer. Verwarm de suiker in de braadpan en laat dit karamelliseren (niet verbranden). Giet voorzichtig de wijn erbij en roer tot stroopdikte. Voeg de kruiden en de uien toe en laat dit op een lage stand 2 uur trekken.

Neem de rollade tijdig uit de koelkast voor een optimale geur en smaak. Snijd hiervan dunne plakjes en serveer deze met de uienconfit.

Tip

Warm voorgegaarde rollade nog even in de magnetron of de oven.

Serveertip

Lekker met gekookte broccoli en gebakken aardappelpartjes of pommes frites.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug