Recepten ree
Meer Recepten ree
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Reerollade met uienconfit
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
gebraden/gegrilde reerollade van uw Poelier, 200 g kleine uitjes of gehalveerde sjalotjes, 100 g suiker, rode wijn, ¼ tl laurierpoeder, ¼ tl tijm en ¼ tl rozemarijn.
Bereiding
Uienconfit:
Breng ruim water in de pan aan de kook en voeg de uien toe. Kook ze 1 minuut, schep de uien dan in de vergiet en spoel met koud water. Herhaal dit nog een keer. Verwarm de suiker in de braadpan en laat dit karamelliseren (niet verbranden). Giet voorzichtig de wijn erbij en roer tot stroopdikte. Voeg de kruiden en de uien toe en laat dit op een lage stand 2 uur trekken.
Neem de rollade tijdig uit de koelkast voor een optimale geur en smaak. Snijd hiervan dunne plakjes en serveer deze met de uienconfit.
Tip
Warm voorgegaarde rollade nog even in de magnetron of de oven.
Serveertip
Lekker met gekookte broccoli en gebakken aardappelpartjes of pommes frites.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl