Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reerug heel met dragonboter en truffelolie

Recepten ree

Reerug heel met dragonboter en truffelolie

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

1 reerug, 3 el + 2 el roomboter, 2 el zout, 1 tl witte peper, 2 tl versgehakte dragonblaadjes, 2 tl truffelolie, 2 tenen knoflook geplet, ½ tl citroensap, rasp van ½ citroen.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 steelpan, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 175 graden voorverwarmd.

Meng 2 el boter met de dragon, een snuf peper en het zout, het citroensap en de citroenrasp, roer goed door en zet apart. Peper en zout de reerug en leg deze in de braadslede. Smelt 3 el boter in de pan met de knoflook en de truffelolie, laat snel heet worden en giet over de reerug in de braadslede. Plaats het geheel 10 minuten in de oven, daarna nog 30 minuten op 125 graden en bedruip regelmatig met het braadvocht. Haal de reerug uit de oven en laat 10 minuten rusten. Leg de reerug op een mooie schaal en smeer er de dragonboter overheen.

Tip

Dit recept kan ook prima met een hele hazenrug.

Serveertip

Lekker met gestoofde appels met bruine suiker en walnoten.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug