Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reerug uit de oven met vijgen en Maury saus

Recepten ree

Reerug uit de oven met vijgen en Maury saus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

1 reerug, 3 el roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 2 dl wildfond, 1 dl Maury wijn, sap en rasp van 1 sinaasappel, 1 tl suiker, 1 teen knoflook, 1 tak rozemarijn, 8 verse vijgen, eventueel een beetje aardappelzetmeel.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 oven op 180 graden voorverwarmd.

Doe de Maury wijn, de sinaasappelrasp en het sap, de suiker en de wildfond in de steelpan en kook tot de helft in. Bind zo nodig af met aardappelzetmeel. Voeg de vijgen toe en zet apart. Peper en zout de reerug en leg hem in de braadslede. Smelt de boter in de pan met de knoflook en rozemarijn en giet over de reerug in de braadslede. Plaats de braadslede 10 minuten in de oven, daarna nog 30 minuten op 125 graden en bedruip regelmatig met het braadvocht. Haal de reerug uit de oven en laat 10 minuten rusten. Giet het braadvocht bij de jus in de steelpan en verwarm zachtjes weer op. Leg de reerug op een mooie schaal en giet er de saus met vijgen over.

Tip

Dit recept kan kan ook prima met hele hazenrug.

Serveertip

Lekker met gegratineerde aardappels.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug