Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reerugfilet met sjalotten en champignons

Recepten ree

Reerugfilet met sjalotten en champignons

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 reerugfilets, 4 sjalotten of 2 uien, 250 g champignons, 1 el escargotkruiden (slakkenboterkruiden), 1 bekertje crème fraîche of 2 dl garderoom, 1 el allesbinder, 40 g boter of margarine, 1 el olijfolie, zout en peper.

Bereiding

Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de gehakte sjalotten. Voeg de champignons in schijfjes, de escargotkruiden en de helft van de crème fraîche toe en verwarm dit. Bestrooi de filets met zout en peper. Verwarm 30 g boter in een andere koekenpan en schroei hierin de reerugfilets aan beide zijden dicht. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Voeg de overige boter toe en breng dit weer op temperatuur. Bak de reerugfilets nog even aan beide zijden (reken nog ± 2 minuten aan iedere kant). Voeg de overige crème fraîche toe aan de bakboter en laat dit uitbruisen. Voeg dit mengsel toe aan de champignons en bind met de allesbinder.

Tip

Vervang champignons door paprikareepjes.

Serveertip

Gebakken reerug met sjalotchampignonsaus, gekookte worteltjes en gebakken aardappelkroketjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug