Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Reerugfilet op Japanse wijze

Recepten ree

Reerugfilet op Japanse wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

800 g reerugfilet, 1 el zonnebloemolie, ½ tl zout, 1 el fijn geraspte gember, 6 el saké, 6 el mirin (zoete rijstwijn), 3 el suiker, 2 dl rode wijn, 7 el Japanse sojasaus.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 steelpan, 1 koekenpan, 1 braadslede, 1 oven voorverwarmd op 150 graden, 1 mooie serveerschaal.

Doe de saké, mirin, gember, rode wijn, sojasaus en suiker in de steelpan. Kook deze saus tot de helft in en houd warm. Zout de reerugfilet en bak deze in de koekenpan met de zonnebloemolie in zijn geheel om en om aan. Leg de filet vervolgens in de braadslee en zet deze voor 5-7 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de filet uit de oven en laat hem 5 minuten rusten. Voeg de jus uit de braadslede bij de saus en roer goed door. Leg de filet op de serveerschaal en bedruip deze met de ingekookte saus.

Tip

Dit recept kan ook prima met hertenbiefstuk.

Serveertip

Lekker met Japanse rijst met spinazie, peer en sesamzaadjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug