Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Rouleau van ree met rucola, geroosterde paprika, walnoten en een portdressing

Recepten ree

Rouleau van ree met rucola, geroosterde paprika, walnoten en een portdressing

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

Voor 4 personen reecarpaccio gesneden door uw vakman en tussen plastic vellen gelegd, 4 el geroosterde paprikaâ

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 keukenmesje, 1 bolzeef, 3 schaaltjes, 4 borden.

Was de rucola sla en laat de sla in de zeef uitlekken. Maak de portdressing: Meng in een schaal de paprika, courgette, tomaat, bieslook en peterselie en meng dit met de olijfolie, rode port, rode wijnazijn en het snufje suiker en zet koel. Leg de carpaccio met het plastic aan de onderzijde op de borden. Leg daar de dressing op, maar houd een beetje apart. Bestrooi met de walnoten en rucola. Rol de carpaccio met de inhoud mooi maar enigszins stevig op. Verwijder het plastic en besprenkel de borden met wat overgebleven dressing. Bedruppel het geheel met de luxe olijfolie en strooi er naar smaak wat zeezout en pepermelange over.

Tip

Bestrooi voor het rollen de vulling met wat stukjes geitenkaas en olijven!

Serveertip

Lekker met friet en mayonaise.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug