Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten ree > Traditioneel gebraden reerug

Recepten ree

Traditioneel gebraden reerug

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

1 reerug, 3 el roomboter, 2 tl zout, 1 tl grof gemalen zwarte peper, 1 teen knoflook geplet, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 5 laurierbladeren, 8 jeneverbessen, 3 stengels bleekselderij grof gesneden, 3 kruidnagelen, 2 el spekblokjes, 1 wortel geschild en in plakken gesneden, 1 ui gesnipperd.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 vleestang, 1 oven op 175 graden voorverwarmd.

Leg de ui, spek, wortel en bleekselderij in de braadslede. Peper en zout de reerug en leg deze in de braadslede . Smelt de boter in de pan met de knoflook, rozemarijn, laurierbladeren, jeneverbessen, kruidnagelen en tijm en giet over de reerug in de braadslede. Plaats 10 minuten in de hete oven, daarna 30 minuten in de oven op 125 graden en bedruip regelmatig met het braadvocht. Haal de reerug uit de oven en laat 10 minuten rusten. Leg de reerug op een mooie schaal en giet er de braadjus met garnituur overheen.

Tip

Dit recept kan ook prima met hertenrug.

Serveertip

Lekker met Elzasser zuurkool.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug