Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten struisvogel > Salade met gerookte struisvogelfilet en gegrilde ananas

Recepten struisvogel

Salade met gerookte struisvogelfilet en gegrilde ananas

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

300 g gerookte struisvogelfilet dun gesneden, 2 plakken uit een blik hele ananasschijven, 1 tl citroensap, 1 snufje kaneelpoeder, 2 el mayonaise, 1 el yoghurt, 1 tl grove mosterd, 1 el gedroogde tomaatjes grof gehakt, 2 el Griekse zwarte olijven, 1 el pijnboompitjes, peper naar smaak, zout naar smaak, 1 klein zakje mesclun salade.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 grillpan, 1 el, 1 tl, 1 mengkom, 4 borden, 1 klein schaaltje.

Gril de plakken ananas om en om in de grillpan tot ze een mooi bruine ruit hebben. Leg ze apart en laat ze afkoelen. Snij ze nadat ze zijn afgekoeld in vieren. Maak nu eerst de dressing: Doe de mayonaise, yoghurt en grove mosterd met het citroensap in de mengkom en meng goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en zet apart. Leg de dun gesneden en gerookte struisvogelfilet op de borden en bestrooi de filet met een klein beetje kaneelpoeder. Leg hier vervolgens een bol mesclun sla op. Verdeel er de zwarte olijven en ananas over de borden en garneer de borden met de pijnboompitjes en gedroogde tomaatjes. Dresseer een beetje de dressing op de borden en serveer de rest apart in een klein schaaltje.

Tip

Smeer de struisvogelfilet in met Raz al Hanout (Noord Afrikaanse all spice mengsel) voor meer smaak.

Serveertip

Lekker met een koude aardappelsalade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug