Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten struisvogel > Struisvogelbiefstuk met pepersaus

Recepten struisvogel

Struisvogelbiefstuk met pepersaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 struisvogelbiefstukjes, 30 g boter of margarine, 1 el olie, 150 g zachte kaas met peper, 4 el vruchtensap of water, 1 el roze peperbessen en zout.

Bereiding

Neem de biefstukjes 10 minuten vóór de bereiding uit de koelkast. Verwarm de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de biefstukjes aan beide zijden goudbruin. Neem de biefstukjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie of in de oven. Roer de kaas door het bakvet en voeg het sap en de bessen toe. Laat dit even inkoken. Verwarm de biefstukjes nog even in de saus en maak dit op smaak met zout.

Tip

De baktijd is afhankeljk van de dikte.

Serveertip

Serveer dit met gekookte bloemkool, tutti frutti en gekookte groene tagliatelle (pasta).

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug