Recepten struisvogel
Meer Recepten struisvogel
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Struisvogelbiefstuk met pepersaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 struisvogelbiefstukjes, 30 g boter of margarine, 1 el olie, 150 g zachte kaas met peper, 4 el vruchtensap of water, 1 el roze peperbessen en zout.
Bereiding
Neem de biefstukjes 10 minuten vóór de bereiding uit de koelkast. Verwarm de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de biefstukjes aan beide zijden goudbruin. Neem de biefstukjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie of in de oven. Roer de kaas door het bakvet en voeg het sap en de bessen toe. Laat dit even inkoken. Verwarm de biefstukjes nog even in de saus en maak dit op smaak met zout.
Tip
De baktijd is afhankeljk van de dikte.
Serveertip
Serveer dit met gekookte bloemkool, tutti frutti en gekookte groene tagliatelle (pasta).
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl