Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten struisvogel > Struisvogelbiefstuk met vruchten

Recepten struisvogel

Struisvogelbiefstuk met vruchten

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 struisvogelbiefstukjes, boter, peper, zout, honing, 4 cl cognac, sap van 1 sinaasappel, kippenbouillon, allesbinder, 200 g frambozen, schijven ananas uit blik, kristalsuiker.

Bereiding

Smelt boter op een middelhoog vuur in een koekenpan en bak hierin de biefstuk aan beide zijden bruin gedurende ± 5 minuten. Zet de warmtebron laag, bestrooi het vlees met peper en zout en smeer in met de honing. Laat het daarna aan beide zijden carameliseren. Flambeer het vlees met de cognac. Haal de biefstuk uit de pan en houdt ze warm op een voorverwarmd bord afgedekt met aluminiumfolie. Giet het sinaasappelsap en een beetje kippenbouillon in de pan. Roer dit alles goed door en bind de saus met allesbinder. Laat de frambozen enkele minuten warmen in de saus. Bak de schijven ananas in een pan met anti-aanbaklaag op een matig vuur en bestrooi met wat suiker.

Serveertip

Verdeel de saus over 4 borden. Leg de biefstuk in het midden en verdeel de in stukjes gesneden ananas en frambozen rondom.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug