Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten struisvogel > Struisvogelbrochettes met basilicumboter

Recepten struisvogel

Struisvogelbrochettes met basilicumboter

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 struisvogelbrochettes, 200 g boter, 2 tomaten, 1 el ketchup, 10 blaadjes verse basilicum, peper, zout , zakje slamix, 1 el balsamicoazijn.

Bereiding

Ontvel en ontpit de tomaten. Mix ze samen met de ketchup, azijn, boter en de basilicumblaadjes. Leg de boter op een vel aluminiumfolie en rol het op in de vorm van een worst. Laat de boter 2 uur hard worden in de koelkast. Bak of grill de brochettes. Kruid met peper en zout. Snijd de harde rol boter in plakken.

Tip

Serveer de brochettes op een bedje van sla en laat de plakjes boter op de brochettes smelten.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug