Wild zwijn recepten
Meer Wild zwijn recepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gegrilde wild zwijn rugfilet
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
600 g wild zwijn rugfilet, 2 dl rode wijn, 3 takjes basilicum, 1 teentje knoflook geperst, 1 sjalotje gesnipperd, 1 tl suiker, 1 tl tomatenpuree, 2 tl olijfolie.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 schaal om te marineren, 1 grillpan, 1 blender of staafmixer, 1 vleestang.
Doe de wijn, basilicum, tomatenpuree, knoflook, suiker, olijfolie en sjalotje in een blender en pureer. Leg de filets in de marinade, minimaal 1 uur maar hoe langer hoe lekkerder. Haal de filets uit de marinade, dep ze af en gril ze in 3-4 minuten per kant tot ze medium zijn. Bestrijk ze af en toe met de marinade. Voor doorbakken wild zwijn rugfilet gril ze 6-7 minuten per kant, serveer direct.
Tip
Vervang in het seizoen de wild zwijn door hert.
Serveertip
Kruidenboter en gegrilde groenten.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl