Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Wild zwijn recepten > Gegrilde wild zwijn rugfilet

Wild zwijn recepten

Gegrilde wild zwijn rugfilet

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

600 g wild zwijn rugfilet, 2 dl rode wijn, 3 takjes basilicum, 1 teentje knoflook geperst, 1 sjalotje gesnipperd, 1 tl suiker, 1 tl tomatenpuree, 2 tl olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 schaal om te marineren, 1 grillpan, 1 blender of staafmixer, 1 vleestang.

Doe de wijn, basilicum, tomatenpuree, knoflook, suiker, olijfolie en sjalotje in een blender en pureer. Leg de filets in de marinade, minimaal 1 uur maar hoe langer hoe lekkerder. Haal de filets uit de marinade, dep ze af en gril ze in 3-4 minuten per kant tot ze medium zijn. Bestrijk ze af en toe met de marinade. Voor doorbakken wild zwijn rugfilet gril ze 6-7 minuten per kant, serveer direct.

Tip

Vervang in het seizoen de wild zwijn door hert.

Serveertip

Kruidenboter en gegrilde groenten.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug