Wild zwijn recepten
Meer Wild zwijn recepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Salade met wild zwijn ham, bospaddenstoelen en croutons
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
350 g wild zwijn ham, 1 bakje bospaddenstoelen, 4 sneetje witbrood, 2 el zonnebloemolie, 1 kropje rode sla, 1 kropje frisee sla, 1 zakje veldsla, 1 zure appel, 1 sjalot fijn gesneden, 2 el bieslook, 1 el sinaasrasp, 2 el olijfolie, appelciderazijn naar smaak, peper naar smaak, zout naar smaak.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koekenpan, 1 koksmes, 1 tl, 1 el, 1 schaaltje, 4 borden.
Snij het brood in kleine dobbelsteentjes en bak ze krokant in de zonnebloemolie. Laat ze vervolgens uitlekken en afkoelen. Bak de paddenstoelen samen met de fijngesneden sjalot in 2 el olijfolie, meng de bieslook erdoor en laat het geheel in een schaaltje afkoelen. Schil de appel en snij in kleine blokjes (besprenkel eventueel met wat citroensap tegen het verkleuren). Was de sla, pluk ze grof en maak er mooie bolletjes van. Leg de wild zwijn ham op de borden en bestrooi met de sinaasrasp. Leg de paddenstoelen en de appelblokjes erbij. Besprenkel het geheel met de appelciderazijn. Leg op elk bord een bol sla. Voeg peper en zeezout naar smaak toe. Strooi als laatste de croutons (de brood dobbelsteentjes) over de salade.
Tip
Smeer voor een pikante smaak het bord in met een heel dun laagje sambal.
Serveertip
Lekker met een coleslaw.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl