Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Wild zwijn recepten > Salade met wild zwijn ham, bospaddenstoelen en croutons

Wild zwijn recepten

Salade met wild zwijn ham, bospaddenstoelen en croutons

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

350 g wild zwijn ham, 1 bakje bospaddenstoelen, 4 sneetje witbrood, 2 el zonnebloemolie, 1 kropje rode sla, 1 kropje frisee sla, 1 zakje veldsla, 1 zure appel, 1 sjalot fijn gesneden, 2 el bieslook, 1 el sinaasrasp, 2 el olijfolie, appelciderazijn naar smaak, peper naar smaak, zout naar smaak.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koekenpan, 1 koksmes, 1 tl, 1 el, 1 schaaltje, 4 borden.

Snij het brood in kleine dobbelsteentjes en bak ze krokant in de zonnebloemolie. Laat ze vervolgens uitlekken en afkoelen. Bak de paddenstoelen samen met de fijngesneden sjalot in 2 el olijfolie, meng de bieslook erdoor en laat het geheel in een schaaltje afkoelen. Schil de appel en snij in kleine blokjes (besprenkel eventueel met wat citroensap tegen het verkleuren). Was de sla, pluk ze grof en maak er mooie bolletjes van. Leg de wild zwijn ham op de borden en bestrooi met de sinaasrasp. Leg de paddenstoelen en de appelblokjes erbij. Besprenkel het geheel met de appelciderazijn. Leg op elk bord een bol sla. Voeg peper en zeezout naar smaak toe. Strooi als laatste de croutons (de brood dobbelsteentjes) over de salade.

Tip

Smeer voor een pikante smaak het bord in met een heel dun laagje sambal.

Serveertip

Lekker met een coleslaw.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug