Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Wild zwijn recepten > Warme salade met wild zwijn ham en portsaus

Wild zwijn recepten

Warme salade met wild zwijn ham en portsaus

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

350 g wild zwijn ham in dikke plakken, 1 glas port, 1 glas moutazijn, snufje suiker, 1 zakje juspoeder, 1 zakje luxe gemengde sla, 3 el fijngesneden mix van bieslook/peterselie/kervel/basilicum, 12 frambozen,1 el olijfolie, peper naar smaak, zout naar smaak.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 hapjespan, 1 koksmes, 1 tl, 1 el, 4 borden.

Bereid de jus volgens de verpakking in de hapjespan. Giet het glas port, de suiker en moutazijn erbij. Leg de plakken wild zwijn ham erbij in de pan en laat warm worden. Meng de sla met de kruiden en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de wild zwijn ham op de borden en giet de saus erover. Leg de sla erop en drapeer de frambozen erbij.

Tip

Ook lekker met struisvogelham.

Serveertip

Lekker met stokbrood en roomkaas.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug