Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Wild zwijn recepten > Wild zwijn biefstuk met paddenstoelen, seranoham en roomsaus

Wild zwijn recepten

Wild zwijn biefstuk met paddenstoelen, seranoham en roomsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 wild zwijn biefstukjes van 150 g, 1 tl roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 1 teen knoflook geperst, 4 el grof gehakte paddenstoelen, 2 el dungesneden reepjes seranoham, 2 dl kalfsbouillon, 1 dl room, 1 el Pernod (anijsdrankje uit Frankrijk).

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 85 graden voorverwarmd.

Peper en zout de wild zwijn biefstukjes en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal de biefstukjes uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats ze 10 minuten in de oven. Bak vervolgens in het braadvocht de knoflook, paddenstoelen en seranoham. Blus af met kalfsbouillon en dan de Pernod, kook snel 1/3 in en voeg dan de room toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip

Dit gerecht kan ook prima met moeflonbiefstukjes.

Serveertip

Lekker met röstirondjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug