Wild zwijn recepten
Meer Wild zwijn recepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Wild zwijn biefstuk met rode wijn-kaneelsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 wild zwijn biefstukjes van 150 g, 1 tl roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 1 dl kalfsbouillon, 1 dl rode wijn, 1 kaneelstokje, 1 kruidnagel, 1 tl suiker, 1 el aardappelzetmeel.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 85 graden voorverwarmd.
Zet de rode wijn met de kaneelstok, suiker en kruidnagel op en breng aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Peper en zout de wild zwijn biefstukjes en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal uit de pan leg ze in de braadslede en plaats 10 minuten in de oven. Blus de koekenpan af met kalfsbouillon, de ingekookte rode wijn en bind eventueel af met een beetje aardappelzetmeel, breng op smaak met peper en zout. Leg de biefstukjes op een mooi bord en giet de saus erover.
Tip
Dit recept kan ook prima met moeflonbiefstukjes.
Serveertip
Lekker met gegrilde groenten.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl