Wild zwijn recepten
Meer Wild zwijn recepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Wild zwijnsstoofschotel
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
800 g wildzwijnsvlees om te stoven, 4 el bloem, ½ el wildkruiden, 50 g boter of margarine, 2 el olie, 3 uien, 2 teentjes knoflook of sap, 2 dl wildfond, 2 dl rode wijn, 1 el mosterd, 2 sneetjes peperkoek en peper.
Bereiding
Snijd het wildzwijnsvlees met het mes in grove stukken van circa 4 cm. Bestrooi dit met een mengsel van de bloem en de kruiden. Verwarm de boter met de olie in de pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de gehakte uien, de knoflook, de fond, de wijn, de mosterd, de koek in blokjes toe en sluit de pan. Stoof dit gedurende 2 uur en maak de saus op smaak af met peper.
Tip
Varieer door wildzwijnsstoofvlees te vervangen door hertenvlees.
Serveertip
Serveer erbij gebakken kastanjechampignons, gestoofde witte kool en gekookte rijst of pasta vermengd met fijngeknipte peterselie.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl