Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Wild zwijn recepten > Wild zwijnsstoofschotel

Wild zwijn recepten

Wild zwijnsstoofschotel

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

800 g wildzwijnsvlees om te stoven, 4 el bloem, ½ el wildkruiden, 50 g boter of margarine, 2 el olie, 3 uien, 2 teentjes knoflook of sap, 2 dl wildfond, 2 dl rode wijn, 1 el mosterd, 2 sneetjes peperkoek en peper.

Bereiding

Snijd het wildzwijnsvlees met het mes in grove stukken van circa 4 cm. Bestrooi dit met een mengsel van de bloem en de kruiden. Verwarm de boter met de olie in de pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de gehakte uien, de knoflook, de fond, de wijn, de mosterd, de koek in blokjes toe en sluit de pan. Stoof dit gedurende 2 uur en maak de saus op smaak af met peper.

Tip

Varieer door wildzwijnsstoofvlees te vervangen door hertenvlees.

Serveertip

Serveer erbij gebakken kastanjechampignons, gestoofde witte kool en gekookte rijst of pasta vermengd met fijngeknipte peterselie.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug