Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Wild zwijn recepten > Wildzwijnskotelet met appel en peer

Wild zwijn recepten

Wildzwijnskotelet met appel en peer

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

4-8 wildzwijnskoteletten afhankelijk van de grootte, 130 g suiker, 2½ dl water, 1 el citroensap, 4 geschilde Elstar appelen en 4 peren, 1 el olie, 2 uien, 1 teentje knoflook of sap, 1 dl rode wijn, 2 jeneverbessen, zout, peper, 30 g boter of margarine en 1/8 l slagroom of Room Culinair.

Bereiding

Bewaar de wildzwijnskoteletten tot gebruik in de koelkast. Verwarm 125 g suiker met het water en het citroensap in de kookpan. Verwarm hierin de appelen en peren in schijfjes 4 minuten tegen de kook aan. Zet de warmtebron dan uit. Verwarm de olie in de sauspan en roerbak hierin de gehakte ui met de knoflook. Voeg de overige suiker toe en let op dat dit niet te bruin gaat worden. Blus met de wijn en voeg de gekneusde bessen toe. Laat dit even inkoken. Bestrooi de wildzwijnskoteletten met zout en peper. Verwarm de boter in de koekenpan en bak hierin de kotelettten rondom bruin. Reken 8-10 minuten per kant. Laat de appel en peer in een zeef uitlekken. Neem de koteletten dan uit de pan en houd ze warm onder folie of in een warme oven. Voeg de saus en de room toe aan het bakvet en roer de aanbaksels los.

Tip

Vervang koteletten door biefstuk.

Serveertip

Serveer de koteletten met de appel en peer, de saus, rode kool en gekookte aardappeltjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug