Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten

Recepten

Woord

Dier

Soort

Bereidingstijd

Menugang




Zoekresultaten

Uw zoekopdracht leverde 403 resultaten op.

Drumsticks met sinaasappelsaus, krenten en rozijnen

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
8 drumsticks, kipkruiden, 25 g boter of margarine, 2 el olie, 2 dl sinaasappelsap, 2 dl tomatenketchup, 50 g gewelde krenten en 50 g gewelde rozijnen.

Exotische kippenpoten met wilde rijst

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
6 kippenpoten, 12 gedroogde pepers, 2 g kerriepoeder, 2 g koenjit (geelwortel), 2 g kummel, 8 g gepelde verse knoflook, 300 g gehakte uien, 2 el sesamolie, zout, ½ el suiker, 4 dl kokosmelk of santen, ¼ l blik gepelde tomaten en 1 el fijngehakte verse koriander

Gebraden kip

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
hele kip, kipkruiden, 35 g boter of margarine, 1 el olie en 1 dl sherry of bouillon

Caesarsalade met gerookte kip

Kiprecepten
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
6 gerookte kipfilets, 2 little gem (Romeinse sla), 1 bosui, 3 ansjovisfiletjes gesneden, 1 el tuinkers, 100 g Parmezaanse kaas, 2 hoeve-eieren

Dressing: 1 el Amora-mosterd, 3 eidooiers, 1 el witte wijnazijn, 300 ml zonnebloemolie, 1 el water, 2 el volle melk, 6 ansjovisfilets fijngesneden, 3 el krulpeterselie vers gesneden, 3 stengels bosui fijngesneden, sap van een ½ citroen, peper & zout

Salade rustique met gesauteerde kipfilets & roquefort

Kiprecepten
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
2 kipfilets,1 el madera,1 rode ui in ringen gesneden,1 el verse tijm fijngesneden, 1 teen knoflook geplet, peper & zout, 1 el sojasaus, 3 el olijfolie


Kipfrittata

Kiprecepten
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
Bij een frittata kun je heel makkelijk van ingrediënten wisselen. Eigenlijk is het een recept om al die overheerlijke kliekjes in je koelkast te verwerken tot een geweldig, nieuw gerecht. Met natuurlijk ook die overheerlijke kip, die niet volledig is opgegaan…...

12 scharreleieren, 2 el olijfolie, 20 g boter, 400 g kippenvlees gaar en zonder botten, 100 g doperwten, 100 g Doré-aardappels gekookt en in blokjes gesneden, 100 g flespompoen geroosterd en in blokjes gesneden, 100 g Parmezaanse kaas geraspt, 100 g belegen boerenkaas geraspt, 1 rode ui fijngesneden, 1 teen knoflook, fijngesneden, ½ Spaanse peper fijngesneden, 2 el bladpeterselie fijngesneden, 2 el tuinkers, peper & zout

Kippenstoof met gekonfijte citroen & citroenolijven

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
10 kippenpoten, 2 tl saffraan, 4 tenen knoflook fijngesneden, 8 banaansjalotten fijngesneden, 20 g verse gember in stukken gesneden, peper & zout, sap van 2 citroenen, 2 handjes bladpeterselie fijngesneden, schil van 6 ingemaakte gekonfijte citroenen in reepjes gesneden, 250 g groene citroenolijven, 3 Spaanse pepers zonder zaad, wat bloem, 4 el olijfolie, 750 ml witte wijn, ½ l kippenbouillon, 1 kg trostomaten gewassen en van de kroontjes ontdaan

Coq au vin

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
1 jong haantje (of kippetje), 3 el boter, 150 g ontbijtspek in blokjes gesneden, 6 sjalotjes fijngesneden, 1 oerpeen in grove stukken gesneden, 1 gele peen in grove stukken gesneden, 2 tenen knoflook in plakjes gesneden, 4 el cognac, 1 el bloem, 200 g champignons in vieren gesneden, ½ l witte wijn warm, 2 el krulpeterselie grofgesneden, peper & zout

Indiase kippenstoof

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
1 kg kippendijen, 1 tl kummelzaad, 1 tl korianderzaad, 40 g gember, 1 tl chilipoeder, 1 tl bruine suiker, 4 kruidnagel, 1 Spaanse peper, 1 kaneelstok, 2 tenen knoflook, 2 tl azijn, sap en zest van 1 citroen, 4 el olijfolie, 4 el kippenbouillon, Bulgaarse yoghurt, 1 el koriander grofgesneden, 1 el munt grofgesneden

Salade met lauwe kalkoenrollade, garnalen en chilisaus

Kalkoenrecepten
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
400 g kalkoenrollade in plakken gesneden, 150 g Noorse garnalen, 2 dl chilisaus (uit een fles), 4 lente uitjes dun gesneden, 100 g taugé, 4 champignons in vieren gesneden, 1 el geroosterde pindaâ

Salade met kalkoenrollade, komkommer, zwarte olijven en geitenkaas

Kalkoenrecepten
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
300 g kalkoenrollade niet te dik gesneden, 100 g zwarte olijven, 100 g geitenkaas in blokjes, ½ komkommer, 1 tomaat, 2 takjes dille, 1 el bladpeterselie geplukt, 2 el olijfolie, peper naar smaak, zout naar smaak, 1 klein zakje rucola.

Warme Italiaanse kalkoensalade met pasta en ansjovis

Kalkoenrecepten
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
300 g kalkoenrollade, voor 4 personen gekookte pasta â

Salade met eendenham, kersen, groene olijven en geitenkaas

Recepten eend
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
300 g tamme eendenham dun gesneden, 100 g verse kersen ontpit, 100 g groene olijven zonder pit, 100 g geitenkaas in blokjes, ½ komkommer, 1 tomaat in plakjes gesneden, 1 tl tijm, 2 el olijfolie, peper naar smaak, zout naar smaak, 1 klein zakje veldsla.

Salade met hertenham en truffelmayonaise

Recepten hert
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
250 g hertenham, 2 el spekjes, 4 el paddenstoelen, 1 el balsamicosiroop, 1 zakje veldsla, 1 zakje rucola sla, 2 el mayonaise, 1 el crème fraiche, 2 tl truffelpasta, 2 el bieslook, peper naar smaak, zout naar smaak, scheutje olijfolie.

Warme salade met hertenham (maaltijdsalade)

Recepten hert
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
400 g hertenham dun gesneden, 2 el spekjes, 4 el paddenstoelen, 150 g roomkaas, 1 zakje rucola sla, 2 el bieslook, 8 groene asperges gekookt en gegrild, 2 eieren gekookt en gepeld, 1 zakje pepersaus bereid volgens de gebruiksaanwijzing, peper naar smaak, zout naar smaak, olijfolie naar smaak.

Salade met hertenham en pasta (maaltijdsalade)

Recepten hert
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
250 g hertenham in dobbelsteentjes gesneden, 400 g gekookte & afgekoelde pastaschelpjes, 4 el tomaat in blokjes, 2 el groene olijven, ½ courgette in blokjes gesneden, 1 zakje rucola sla, 2 el bieslook fijn gesneden, 2 el peterselie fijn gesneden, 2 basilicum dun gesneden, 2 augurkjes dun gesneden, 2 eieren gekookt en gepeld, peper naar smaak, zout naar smaak.
Voor de dressing: 3 el mayonaise, 2 el yoghurt, 1 el mosterd, 4 ansjovisfilets, peper naar smaak, zout naar smaak.

Carpaccio van hert met balsamico en uien

Recepten hert
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4 hertencarpaccio gesneden door uw wildspecialist, 12 kleine zilveruitjes rauw, 1 flesje balsamicosiroop, ½ fles witte wijn, 3 el suiker, 1 tl tijm, 1 zakje luxe gemengde sla, 1 el gesneden dragon, 1 tomaat ontpit en in blokjes gesneden, 12 frambozen, 3 el Friese nagelkaas geraspt, 2 el luxe olijfolie, zeezout naar smaak, grof gemalen pepermelange naar smaak.

Carpaccio van hert met rode kool chutney

Recepten hert
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4 hertencarpaccio gesneden door uw wildspecialist, 4 el kant en klare rode kool, 2 el rode wijnazijn, snufje kruidnagelpoeder, 1 el bruine suiker, ½ el appelstroop, 1 kropje rode sla, 1 kropje frisee sla, 2 el bieslook fijn gesneden, 2 el tijm, 2 el bladpeterselie fijn gehakt, luxe olijfolie naar smaak, zeezout naar smaak, grof gemalen pepermelange naar smaak.

Carpaccio van hert met een peterselie-sinaasappelpesto

Recepten hert
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4 hertencarpaccio gesneden door uw vakman, 1 sinaasappel, 1 bosje bladpeterselie, 1 el cashewnootjes, 1 el olijfolie, 1 teen knoflook geperst, 1 tl tijm, 1 zakje veldsla, 1 tomaat ontpit en in blokjes gesneden, 3 el ouwe Goudse kaas geraspt, 2 el luxe olijfolie, zeezout naar smaak, grof gemalen pepermelange naar smaak.

Salade niçoise met gekonfijte kwartelboutjes

Recepten kwartel
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
16 kwartelboutjes, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl tijm, 1 tl oregano, snufje suiker, 1 fles zonnebloemolie, 150 g gekookte krieltjes (naar keuze), 100 g gekookte sperzieboontjes, 3 tomaten in vieren gesneden, 2 hardgekookte eieren in partjes, 1 tl fijne kappertjes, ½ rode ui in ringen gesneden, 2 el groene olijven, 2 el fijngesneden peterselie, 1 el fijngesneden bieslook, 4 slaharten gewassen, 2 el olijfolie, 2 tl citroensap, zeezout naar smaak en pepermelange naar smaak.

Salade met gekonfijte wilde eendenboutjes en paddenstoelen

Recepten eend
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
16 eendenboutjes, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl tijm, 1 tl oregano, snufje suiker, 1 fles zonnebloemolie, 150 g gekookte krieltjes (naar keuze), 1 bakje bospaddenstoelen, 1 el fijngesneden sjalot, 2 stengels lente ui fijn gesneden, 2 el zwarte olijven, 2 el fijngesneden peterselie, 1 el fijngesneden bieslook, 1 zakje slamelange van veld-, rucola- en frisee sla, 2 el olijfolie, 2 tl citroensap, zeezout naar smaak, pepermelange naar smaak.

Salade van couscous met wilde eendenboutjes

Recepten eend
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
16 eendenboutjes, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl râs al hânout (Noord Afrikaanse all spice), 1 tl harissa (Tunesische piment), snufje suiker, 1 fles zonnebloemolie, 350 g couscous bereid volgens de gebruiksaanwijzing en afgekoeld, 1 courgette, 1 zakje tutti frutti geweekt en gekookt, 1 el fijngesneden sjalot, 2 stengels lente ui fijn gesneden, 2 el zwarte olijven, 2 el fijngesneden muntblaadjes, 2 el fijngesneden koriander, 3 el olijfolie, 2 tl citroensap, zeezout naar smaal, pepermelange naar smaak.

Salade met wilde eendenboutjes, tomaat en feta

Recepten eend
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
16 eendenboutjes, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl rozemarijn, snufje suiker, 1 fles zonnebloemolie, 150 g fetablokjes, 1 courgette in blokjes gesneden, 3 tomaten in vieren gesneden, ½ rode ui in mooie ringen gesneden, 2 stengels lente ui fijn gesneden, 2 el zwarte olijven, 2 el fijngesneden peterselie, 2 el dille, 2 el geroosterde amandelen, ½ ijsbergsla fijn gesneden, 3 el olijfolie, 2 tl sinaasappelsap, zeezout naar smaak, pepermelange naar smaak.

Salade met duiffilet en een honing portsaus

Recepten duif
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
8 duiffilets, 1 tl rozemarijn, 2 el zonnebloemolie, 1 el roomboter, 1 glas port, 2 dl gevogeltefond, 1 el kastanjehoning, ½ rode ui in ringen gesneden, 1 stengels lente ui fijn gesneden, 2 el zwarte olijven, 1 el fijngesneden peterselie, 1 el geroosterde walnoten, 1 zakje luxe gemengde sla, 3 el olijfolie, 2 tl sinaasappelsap, rasp van 1 sinaasappel, zeezout naar smaak, pepermelange naar smaak.

Salade met duiffilet met een krokant jasje op Japanse wijze

Recepten duif
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
8 duiffilets, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 8 el panko (Japans broodkruim te koop bij de toko), 1 dl zonnebloemolie, 2 eiwitten losgeklopt, 1 dl Japanse sojasaus, ½ dl citroensap, ½ dl sake (Japanse rijstwijn), 1 tl geraspte gember, 2 el mirin (Japanse rijstwijn), 1 el kastanjehoning, 1 stengels lente ui, 1 bakje taugé, ½ wortel fijn geraspt, 100 g zeer fijngesneden groene kool, zeezout naar smaak, pepermelange naar smaak.

Terug

Vorige123...14151617Volgende