Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten

Recepten

Woord

Dier

Soort

Bereidingstijd

Menugang




Zoekresultaten

Uw zoekopdracht leverde 403 resultaten op.

Ganzenborst gevuld met pistachenoten en abrikoos en couscous

Recepten gans
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
1 grote of twee kleine ganzenborsten.
Marinade:
1 el rode wijn azijn, 1 glas rode wijn, zwarte peper korrels, marjolein, 3 el olijfolie. ​
ganzenvet of boter, 1 glas rode wijn, 1 el maïzena.
30 g pistachenoten, 10 gedroogde abrikozen, 2 el broodkruim, olijfolie, peper en zout.
​Couscous:
200 g voorgekookte couscous, 75 g gedroogde abrikozen (in reepjes), zout en peper, 50 g blanke amandelen (licht geroosterd), verse koriander (gehakt), ongezouten boter of olijfolie.

Gestoofde ganzenbout met groenten

Recepten gans
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
4 ganzenbouten, boter, 150 g spekblokjes, ½ kleine koolraap, ¼ knolselderij, ½ winterwortel, 3 stelen bleekselderij, olie, 1 witte ui (gesnipperd), 3 appels in stukjes, 7 dl appelcider, gevogeltebouillon, 2 laurierbladeren, ½ el tijm (fijn gesneden), ½ el rozemarijn (fijn gesneden), 1 knoflook teen in plakjes gesneden, peper en zout, whiskey (indien gewenst), zo nodig aardappelzetmeel.

Ganzenborstfilet met concassé van groenten en jus van calvados

Recepten gans
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
- voor 2 personen -

filet van jonge gans, citroensap, grote aardappel, knolselderij, appel, groene asperges, bloem, zout en peper, ganzenvet en klontje boter, calvados, paddestoeltjes of truffel.

Terug

Vorige123...151617