Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten

Recepten

Woord

Dier

Soort

Bereidingstijd

Menugang




Zoekresultaten

Uw zoekopdracht leverde 403 resultaten op.

Tamme eend à l Orange

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 tamme eend, 3 dl sinaasappelsap, 3 sinaasappelen, 4 el sinaasappellikeur, zout en peper.

Tamme eend met zuurkool

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 tamme eend, zout, peper, 40 g boter, 600 g zuurkool, ½ l blik ananasstukjes, 150 g gewelde pruimen, 3 dl droge witte wijn, 2 dl slagroom en peper.

Eendenrollade - standaardrecept

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
eendenrollade en 50 g boter.

Tamme eend - standaardrecept

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 pekingeend (1500-1800 g), zout, peper en paprikapoeder.

Tamme eendenfilets - standaardrecept

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
600 g eendenborst, 20 g boter, zout, peper en 1½ dl slagroom.

Duif met zuurkool

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
2 wilde duiven, 600 g zuurkool, 200 g mager rook- of katenspek, 1½ dl witte wijn, 75 g boter of margarine, milde paprikapoeder, zout en peper.

Gevulde duif (oven)

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 wilde duiven, 250 g champignons, 200 g mager spek, 2 sjalotten, 1 el Worcestershiresauce, 2 tl bonekruid, 1½ tl nootmuskaat, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Duif met Madeirasaus

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 wilde duiven, 2 dl Madeira, 150 g gemengd gehakt, 1 ui, 1 tl tijm, 1 el bloem, 80 g boter of margarine, zout en peper.

Vleesduif/tamme duif - standaardrecept

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4 tamme duiven, zout, peper, 60 g boter en 1 dl sherry of bouillon.

Gevulde duif met zuidvruchten

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 tamme duiven, 1 ui, 100 g gewelde pruimen, 1 el gehakte gember, 1 tl kaneel, tijm, zout, peper, 60 g boter en 1 dl vruchtensap.

Duif met Rieslingsaus

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4 wilde duiven, 4 dl Riesling wijn, 3 el rode bessengelei, 2 dl room, 2 tl laurierpoeder, 2 tl tijm, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Wilde eendenfilet op exotische wijze

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
4 wilde eendenfilets, ½ l blik ananasschijven, 4 bananen, 2 grapefruits in partjes, 1 el citroensap, 1 dl crème de Bananas, sinaasappellikeur, 2 el aardappelmeel, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Wilde eend met kersen

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
4 wilde eendenfilets, 1 pot kersen op sap, 50 g boter of margarine, 1½ el aardappelmeel, 1½ el Marasquin of kersenlikeur, zout en peper.

Wilde eendenfilet met goudrenetsaus

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 wilde eendenfilets, 2 goudrenetten, ½ l appelsap, 1 ui, 2 el citroensap, ½ tl tijm, 1 el honing, 60 g boter, paprikapoeder, zout en peper.

Wilde eend met sinaasappelpartjes (braadpan)

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 wilde eend, 2 sinaasappelen, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Wilde eend uit de oven

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 wilde eend, 1 dl water of bouillon, 2 el olie en wildkruiden.

Wilde eend à l'orange

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 wilde eend, 3 sinaasappelen, 4 el sinaasappellikeur, 3 dl sinaasappelsap, zout en peper.

Wilde eend met citrusfruit

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1-2 wilde eenden, sap van 2 sinaasappelen, 1 citroen en 1 grapefruit, 2 sinaasappelen (oranje schil in reepjes en vruchtvlees in partjes), 1 dl bouillon, 1 dl Grand Marnier, ½ dl cognac, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Wilde eend met druiven

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
1-2 wilde eenden, 250 g gepelde, ontpitte witte druiven, 200 g katenspek in lange repen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1½ dl cognac, 2 el olie, wildkruiden, zout en peper.

Wilde eend met pit

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 wilde eend, 1 el groene peperkorrels, 1 Spaanse peper, 100 g mager rookspek, 2 uien, 1 winterwortel, bouquet garni (peterselie, selderie, takje tijm, laurierblaadje), 2 dl rode wijn, 1 rode paprika, 12 olijven, allesbinder, 5 el olijfolie, zout en peper.

Wilde eend met zuurkool

Recepten eend
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 wilde eend, 600 g zuurkool, 200 g gemengd gehakt, 2 uien, 8 jeneverbessen, 2 tl tijm, peterselie, 1 laurierblad, 1 dl droge witte wijn, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Aardbeienmoussetaart

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
springvorm van 24 cm: 2 eieren, 150 g suiker, 2 el heet water, 75 g zelfrijzend bakmeel, snufje zout, bakspray, 8 blaadjes witte gelatine, 2 eiwitten, 4 el aardbeienjam, 2½ dl slagroom, 1 zakje slagroomversteviger, ½ l volle yoghurt, 500 g aardbeien en 50 g geschaafde amandelen.

Advocaatbavarois

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
10 g gelatine (6 blaadjes), 2 eiwitten, 50 g suiker, 2½ dl slagroom, 1 dl verwarmd water, 1 dl advocaat, slagroomtoefjes en chocoladeschaafsel of mokka boontjes.

Advocaatcoupe

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
vanille ijs, advocaat, chocoladesaus en toeven slagroom.

Appelen in soezendeeg

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4-8 goudreinetten, bakspray of roomboter of margarine om in te vetten, 2 el krenten en 2 el rozijnen, 2 el suiker, 2 tl kaneel en soezendeeg: 1 dl water, 50 g roomboter of margarine, ½ tl zout, 60 g bloem, 3 eieren en bakpapier.

Terug

Vorige123...151617Volgende