Recepten

Woord

Dier

Soort

Bereidingstijd

Menugang




Zoekresultaten

Uw zoekopdracht leverde 403 resultaten op.

Bakplaat met Mueslitaart

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
bakplaat 25x32 cm, bakpapier, bakspray, 4 eieren, 200 g suiker, 400 g vruchtenmuesli, 200 g bloem, 2 tl speculaaskruiden, 200 g gesmolten roomboter of margarine, 8 grote goudrenetten en/of pruimen, 2 el citroensap en 2 tl kaneel.

Biscuitgebakjes

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
20 stuks: 5 eieren, 110 g suiker, 1 tl citroenrasp, ½ tl zout, 40 g maizena, 70 g bloem, 40 g roomboter of margarine en bakpapier.

Bitterkoekjesbavarois

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 dl marasquin of sinaasappellikeur, 150 g bitterkoekjes, 6 blaadjes gelatine, 1 dl vruchtensap, 2 eiwitten, 2 el sinaasappeljam, 1/8 l slagroom, 1 el suiker, 225 g verse roomkaas naturel en garnering.

Chocolademousse uit de magnetron

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
75 g pure- en 25 g melkchocolade, 2 el water of koffie, 2 eieren, 2 el suiker, 1 el koffielikeur, slagroom in toeven en advocaat.

Duits kersengebak

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
springvorm 24 cm, 5 eieren, 1/8 l witte Duitse wijn, 100 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 150 g paneermeel of oud wit brood, 2 tl kaneel, 100 g geroosterde amandelen, 500 g ontpitte kersen en poedersuiker.

Egg coddler

Recepten met ei
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
4 eieren S (klein, minder dan 53 gram), 4 egg coddlers (porseleinen vuurvaste potjes met schroefdeksel), 1 el olie, bieslook en/of peterselie, zout en peper.

Eieren in paprika-tomatensaus

Recepten met ei
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
8 eieren, 2 el olijfolie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 groene en gele paprika, ½ l blik gepelde tomaten, 4 el bloem, 2 el rode wijn, tabasco, 25 g boter of margarine of olijfolie, zout en peper.

Aardbeienbavarois

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
3 eieren, 10 g gelatine, 125 g suiker, 2½ dl melk, 2½ dl slagroom en 250 g aardbeien.

Eiertaart met appelen

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
springvorm van 20 cm, bakspray, 8 sneetjes witbrood, 3 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 6 el suiker, 225 g kwark, 500 g appelen, 100 g rozijnen en 1 el custardpoeder.

Hartige eiersoesjes

Recepten met ei
Lekkernij
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
35 stuks: 1 dl water, 50 g roomboter of margarine, ½ tl zout, 60 g bloem, 3 eieren en bakpapier.

Feestelijke ijscoupe

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
2 peren, 3 dl Brabants Genot of Tokkelroom of Roomerei (eierdranken met lager alcoholpercentage dan advocaat), stijfgeslagen slagroom, ijswafels en walnoten.

Hartige taart met salami

Recepten met ei
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
1 pak hartige taartmix, bakspray, springvorm van 22 cm, 150 g salami of cervelaatworst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 groene paprika, 4 gekookte aardappelen, 6 eieren, 1½ dl slagroom of crème fraîche, 50 g geraspte kaas.

Hartig bladerdeegtaartje met ei

Recepten met ei
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
8 plakjes diepvriesbladerdeeg, 4 hardgekookte en gepelde eieren, 1 ui, 2 el verse roomkaas, verse tuinkruiden, 1 tl oregano, zout, peper, 1 ei, 4 aluminium bakjes (10-12 cm) en 1 el paneermeel.

Mueslicake met mangosaus

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
250 g roomboter of margarine, 1 tl citroenrasp, 200 g suiker, snufje zout, 6 eieren, 150 g muesli, 250 g bloem, 1 tl bakpoeder, bakspray, 2 dl yoghurt of slagroom en 1 rijpe mango.

Magnetroncake

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
1½ liter cakevorm: 150 g roomboter of margarine, paneermeel, 3 eieren, 150 g poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 150 g zelfrijzend bakmeel en snufje zout.

Kwarktoetje

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
2 eiwitten, 2 el rode jam, 2 bananen, 125 g kwark en 4 rode vruchtjes.

I Love ...

Recepten met ei
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
4 eieren S (minder dan 53 gram) of M (53-63 gram), 4 borstplaatvormen in hartmodel, olijfolie, roomboter of margarine, 4 sneetjes brood en peper.

Kersendessert

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
2 eieren, 65 g bloem, 2 el suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 dl melk, 500 g ontpitte kersen en poedersuiker.

Kaassoufflé

Recepten met ei
Lekkernij
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
boter om in te vetten, 40 g roomboter of margarine, 40 g bloem, 4 dl melk, peper en zout, vers geraspte nootmuskaat, 100 g geraspte belegen Goudse, 4 eidooiers en 5 eiwitten.

Roerei in tomaat

Recepten met ei
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 eieren, 4 vleestomaten, 2 el melk of Room Culinair, 1 el gehakte tuinkruiden, peper, ½ el olijfolie en 2 el geraspte Old Amsterdam kaas.

Open vruchtentaart

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
open vruchtentaartvorm van ca. 28 cm, bakspray, 70 g roomboter of margarine, 2 eieren, 4 dooiers, 100 g suiker, 85 g zelfrijzend bakmeel, 1½ dl slagroom, 3 el suiker en vlaaivulling.

Omelette Siberiene

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 eieren, 4 el suiker, 1 pak lange vingers of cake in plakjes, 4 el jam, 2 el marasquin, 1 l ijs en 1 glas flambeerrum of cognac.

Wildsoep met kerrie en ei

Recepten bouillon-ragout
Voor- of tussengerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
2 eieren, 40 g roomboter of margarine, 1 ui, ½ el kerriepoeder, 1 rode paprika, 40 g bloem, 1 l wildbouillon, kleingesneden gaar wild, 1 eidooier, 1 dl slagroom, enkele druppels tabasco, zout en peper.

Tiramisu

Recepten met ei
Nagerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
1 pak lange vingers, 2 el koffielikeur of Tia Maria, 5 el sterke filterkoffie, 2 eiwitten, 3 el suiker, 250 g mascarpone, zakje vanillesuiker en cacao.

Fazant met abrikozen

Recepten fazant
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1-2 fazanten, ± 20 stuks gedroogde abrikozen, 3 dl droge witte wijn, 50 g suiker, 2 el cognac, 1 tl laurierpoeder, 1 tl gemalen tijm, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Terug

Vorige1234...151617Volgende