Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten

Recepten

Woord

Dier

Soort

Bereidingstijd

Menugang




Zoekresultaten

Uw zoekopdracht leverde 135 resultaten op.

Salade met lauwe kalkoenham, spekjes en gegrilde perzik

Kalkoenrecepten
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
250 g kalkoenham, 2 perziken, 2 el spekjes, 1 zakje veldsla, plukje verse spinazieblaadjes, ¼ rode ui in ringen gesneden, 2 el roomkaas, 2 el bieslook, 1 el olijfolie, peper naar smaak, zout naar smaak.

Salade met wild zwijn ham, spekjes, kastanjes en cranberry’s

Wild zwijn recepten
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
350 g wild zwijn ham, 1 potje cranberry compote, 2 el spekjes, 1 stronkje witlof, plukje verse spinazie blaadjes, ¼ rode ui in ringen gesneden, 8 kastanjes kant en klaar, 2 el bieslook, peper naar smaak, zout naar smaak.

Salade met wild zwijn ham, bospaddenstoelen en croutons

Wild zwijn recepten
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
350 g wild zwijn ham, 1 bakje bospaddenstoelen, 4 sneetje witbrood, 2 el zonnebloemolie, 1 kropje rode sla, 1 kropje frisee sla, 1 zakje veldsla, 1 zure appel, 1 sjalot fijn gesneden, 2 el bieslook, 1 el sinaasrasp, 2 el olijfolie, appelciderazijn naar smaak, peper naar smaak, zout naar smaak.

Warme salade met wild zwijn ham en portsaus

Wild zwijn recepten
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
350 g wild zwijn ham in dikke plakken, 1 glas port, 1 glas moutazijn, snufje suiker, 1 zakje juspoeder, 1 zakje luxe gemengde sla, 3 el fijngesneden mix van bieslook/peterselie/kervel/basilicum, 12 frambozen,1 el olijfolie, peper naar smaak, zout naar smaak.

Caesar salade met gekonfijte kwartelboutjes

Recepten kwartel
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
16 kwartelboutjes, 2 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, snufje suiker, 1 tl tijm, 1 fles zonnebloemolie, 1 krop romaine sla, 4 ansjovisfilets, 2 el fijngehakte bladpeterselie, 3 el croutons, 2 el olijfolie, 2 tl citroensap, 3 el geraspte Parmezaanse kaas, peper naar smaak, zout naar smaak.

Thaise salade met gekonfijte kwartelboutjes

Recepten kwartel
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
16 kwartelboutjes, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl Thaise gele currypasta, snufje suiker, 1 tl gember vers geraspt, 1 fles zonnebloemolie, 1 bakje taugé, 2 el fijngesneden prei, 2 el fijngesneden wortel, 2 el fijngesneden witte kool, 4 el Thaise vissaus, 2 el verse pindaâ

Pastasalade met gekonfijte kwartelboutjes

Recepten kwartel
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
16 kwartelboutjes, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl tijm, 1 tl oregano, snufje suiker, 1 fles zonnebloemolie, 400 g afgekookte pasta (naar keuze), 5 teentjes knoflook geperst, 2 el fijngesneden prei, 1 tl fijngehakte Spaanse peper zonder zaadjes, 2 el gesnipperde sjalot, 2 el pesto, 1 klein zakje rucola sla, 2 el zonnebloemolie, 2 tl citroensap.

Caesar salade met parelhoender

Recepten parelhoen
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
2 parelhoenderboutjes, 2 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, snufje suiker, 1 tl tijm, 1 fles zonnebloemolie, 1 krop romaine sla, 4 ansjovisfilets, 2 el gebakken spekblokjes, 2 el fijngehakte bladpeterselie, 3 el croutons, 2 el olijfolie, 2 tl citroensap, 3 el geraspte Parmezaanse kaas, peper naar smaak, zout naar smaak.

Gemengde pastasalade met parelhoenderfilet

Recepten parelhoen
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
2 parelhoenderfilets, ½ courgette in blokjes, ½ rode paprika in blokjes, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl tijm, 1 el zonnebloemolie, 2 el olijfolie, 350 g gekookte pasta naar keuze, 4 ansjovisfilets, 2 el spekblokjes, 2 el fijngehakte bladpeterselie, 2 el fijngehakte basilicum, 1 el citroensap, 1 klein zakje rucola sla, 1 el fijne kappertjes, 3 el geraspte Parmezaanse kaas, peper naar smaak, zout naar smaak.

Salade met gegrilde parelhoen en couscous

Recepten parelhoen
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
2 parelhoenderfilets, ½ courgette in plakjes, ½ rode paprika grof gesneden, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl tijm, 1 el zonnebloemolie, 1 el olijfolie of arganolie, 350 g couscous bereid volgens de gebruiksaanwijzing en afgekoeld, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl korianderpoeder, ½ tl kaneelpoeder, 4 ansjovisfilets, 2 el fijngehakte bladpeterselie, 2 el fijngehakte koriander, 1 el fijngesneden lente ui, 1 el citroensap, peper naar smaak, zout naar smaak.

Terug

Vorige123456