Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten

Recepten

Woord

Dier

Soort

Bereidingstijd

Menugang




Zoekresultaten

Uw zoekopdracht leverde 41 resultaten op.

Sticky drumsticks

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 31-60 minuten
8 drumsticks 30 minuten zachtjes voorgekookt in bouillon, 4 el stroop, 3 tl gemberpoeder, 2 tl sambal, 2 tl koekkruiden, 2 tl barbecuekruiden.

Thaise gevulde kipfilets

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 11-20 minuten
4 kipfilets opengesneden, 1 el Thaise rode currypasta, 1 el garnalen, 1 el fijngesneden lente ui, 2 tl geraspte limoenschil, 2 tl kokosrasp, 1 tl gemberpoeder, 2 tl zonnebloemolie.

Thaise gevulde kalkoenfilets

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 11-20 minuten
4 kalkoenfilets opengesneden, 1 el Thaise rode currypasta, 1 el garnalen, 1 el fijngesneden lente ui, 2 tl geraspte limoenschil, 2 tl kokosrasp, 1 tl gemberpoeder, 2 tl zonnebloemolie.

Thaise kipfilet

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 11-20 minuten
4 kipfilets, 2 tl zout, 1 sereh stengel zeer fijn gehakt, 4 blaadjes limoenblad zeer fijn gehakt, 1 el gehakte korianderblad, 1 tl fijngehakte Spaanse peper, 2 tl gemberpoeder, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl citroensap, 2 tl komijnpoeder, 4 el zoete chilisaus.

Turkse kippenpoten

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
4 kippenpoten 1 uur op 80 graden voorgegaard, 2 tl zout, 1 tl kaneelpoeder, 1 el gehakt korianderblad, 1 el gehakte verse muntblaadjes, 1 tl fijngehakte Spaanse peper, 2 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl citroensap, 2 tl komijnpoeder.

Barbecue chicken met ahornsiroop

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 31-60 minuten
4 kipkarbonades, 3 el ahornsiroop, 3 el rode wijn, 3 el soy sauce, 1 el tomatenpuree, 1 tl gemberpoeder, 1 tl mosterd, 2 tenen knoflook geperst, 1 tl tabasco.

Gegrilde Baskische kalkoenfilet

Kalkoenrecepten
Voor- of tussengerecht
Buiten koken
Tijd: 11-20 minuten
4 kalkoenfiletlapjes van 150 gram, 8 plakjes Chorizoworst, snufje paprikapoeder, 1 el zongedroogde tomaatjes, 1 el fijngehakte olijven, 1 geperst teentje knoflook, 2 tl sinaasappelrasp, 1 tl oregano, 1 el olijfolie, enkele druppels citroensap, peper en zout naar smaak.

Gegrilde citroenkip

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
4 kippenpoten 1 uur op 80 graden voorgegaard, 2 tl zout, versgemalen peper naar smaak, 2 el citroenrasp, 2 el citroensap, 4 teentjes knoflook geperst, 1 tl fijngehakte Spaanse peper, 2 el olijfolie.

Gegrilde en gerookte hele kip

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
1 hele kip 1 uur op 85 graden voorgegaard in kippenbouillon, 2 tl zout, 1 tl peper, 1tl knoflookpoeder, 1 el provinciaalse kruiden, 2 el olijfolie, 4 el rookmot (te koop bij een hengelsportwinkel).

Gegrilde Franse eendenbout

Recepten eend
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
4 eendenboutjes (cuisse de canard of cuisse de canettes), 1 el zout, 1 tl grof gemalen peper, 3 tl rozemarijn, 2 teentjes knoflook geperst, 1 el olijfolie.

Gegrilde kipburgers

Kiprecepten
Lunchgerecht
Buiten koken
Tijd: 0-10 minuten
400 g kipgehakt, 1 ei, 1 zakje gehaktballenkruidenmix met paneermeel, 1 tl tijm, 1 ui in dunne ringen gesneden, 2 augurken in dunne plakjes gesneden.

Gevulde kipfilet met zalm

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 11-20 minuten
4 kipfilets (vraag aan de poelier om ze open te snijden), 100 g gerookte zalmsnippers, 1 el verse roomkaas, 1 el bieslook, 1 tl citroensap, 1 tl zout, een snuf peper

Gevulde Italiaanse kip

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 11-20 minuten
4 kipfilets, 4 plakjes pancetta spek, 1 tomaat, 1 mozzarella, 1 el fijngehakte verse basilicum, 1 tl zout, witte peper naar smaak, 2 el olijfolie, enkele druppels citroensap.

Gegrilde kipfilet met honingmosterdsaus

Kiprecepten
Lunchgerecht
Buiten koken
Tijd: 11-20 minuten
4 kipfilets, 2 el dijon mosterd, 2 el honing, 2 tl mayonaise, 1 el barbecuesaus.

Reerug biefstuk van de barbecue

Recepten ree
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: meer dan 1 uur
4 Reerug biefstukjes van 150 g, 1 dl rode wijn, 2 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook geperst, 1 tl tijm, 1 sjalotje gesnipperd, 1 tl suiker, 1 tl tomatenpuree, 2 tl olijfolie.

Salade met eendenham en bramen

Recepten eend
Lunchgerecht
Buiten koken
Tijd: 21-30 minuten
300 g tamme eendenham dun gesneden, 100 g verse bramen, 8 cherrytomaatjes gehalveerd, 2 takjes dille, ¼ bosje kervel, 3 takjes platte peterselie, 1 tl tijm, 1 el rode wijnazijn, 2 el olijfolie, ¼ rode ui in ringen gesneden, peper naar smaak, zout naar smaak, 1 klein zakje gemengde sla.

Terug

Vorige12