Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Tips > Verrijk uw maaltijd met lekkere dressing en sauzen

Verrijk uw maaltijd met lekkere dressing en sauzen

19-04-2011

Verrijk uw maaltijd met lekkere dressing en sauzen

Het geeft veel gemak om dressing voor de sla en een saus voor bij het buitenkoken kant en klaar te kopen. Maar iedere keer dat u buitenkookt heeft u weer diezelfde smaken op tafel staan. Het is helemaal niet moeilijk om zelf sauzen te maken. Uw poelier geeft u een paar tips.

Als basis voor de saus wordt in recepten vaak alleen mayonaise voorgesteld, prima, maar om de basis iets gezonder te maken kunt u ook gebruik maken van yoghurt. En denk dan aan de verhouding met mayo van 50/50. Roer dit goed door. Wilt u van deze basis een knoflooksaus maken, vermeng de massa met fijngesneden knoflook of knoflook puree, peper, een klein beetje zout en fijngesneden bieslook. Een zeer fijn gesnipperd uitje maakt de saus compleet.

Even terug naar de basis van mayo en yoghurt. Wilt u hier een whiskey saus van maken?....voeg dan peper en een beetje zout toe, vervolgens een scheutje whiskey en tomatenketchup. Om deze saus een pikant karakter mee te geven voegt u een scheutje chilisaus toe of een beetje chilipoeder. Simpeler kan bijna niet.

Uiteraard kunt u met deze sauzen eindeloos variëren.

Voor sladressing kunt u gebruiken maken van: olie, azijn, peper, zout, milde mosterd en eventueel suiker om de zurigheid van de azijn wat te neutraliseren. Heel simpel, wilt u vervolgens een wat dikkere dressing, voeg dan wat mayo/yoghurt toe en roer het geheel goed door. Deze dikkere dressing kan een goede basis zijn voor een maaltijdsalade van fijngesneden rauwe witlof, mandarijn en ananas uit blik, walnoten en gerookte kipfilet.

 

Terug

Bekijk alle tips.